Mijn ‘power woord’ voor 2018 is: TROTS

Afgelopen week werd ik geïnspireerd door dit mooie artikel van vriendin en mede-blogger Melle. Elk jaar begint zij met een nieuw woord, als cadeautje en geheugensteuntje voor zichzelf. Dit jaar koos ze voor het woord: ‘trouw’. Als je benieuwd bent naar haar bijzondere verhaal, ga dan even naar haar site, Thank God it is Monday.

Een motiverend power woord dat mij een positief gevoel geeft, dat wilde ik ook. Meteen begonnen de radertjes in mijn hoofd te draaien en ging ik op zoek naar een woord voor mezelf. In gedachten vlogen er een aantal kanshebbers voorbij. Maar slechts één woord bleef echt hangen en dat was het woord ‘trots’.

Waarom dit woord?

Ik wil vaker trots zijn op mezelf en de dingen die ik doe. Waarom? Omdat het me kracht, energie en motivatie geeft én omdat het ook een soort bevestiging voor mezelf is dat ik goed bezig ben.

Bovendien vind ik het belangrijk dat het trotse gevoel echt uit mezelf komt. Want als anderen hun bewondering naar mij uitspreken, ben ik heel goed in bagatelliseren (goed Scrabble woord;)). Dan zeg ik dat het allemaal wel meevalt, dat het niet zo moeilijk is, dat we gewoon veel geluk hebben en ga maar door. Ook leg ik die eeuwige lat steeds hoger. Als ik dát heb bereikt, ben ik pas trots. Maar tegen de tijd dat je het daadwerkelijk hebt bereikt, voelt het al bijna weer als vanzelfsprekend. Snap jij het?

Waar ik trots op ben?

Om meteen maar de daad bij het woord te voegen, ben ik begonnen aan mijn ‘trots’ lijstje. Komt ie: ons huis dat ik heb ingericht, ons kindje dat ik op de wereld heb gezet, dat ik een bedrijf aan het opbouwen ben waar ik inmiddels geld mee verdien, dat ik meewerk aan een onwijs mooi magazine waar mijn artikelen in worden gepubliceerd. Dat ik mijn vriend de ruimte geef om aan zijn carrière te bouwen, dat ik ons leventje hier achterlaat om met hem mee te gaan en naar het buitenland verhuis… Wow, best een mooi lijstje:).

Het zit ‘m natuurlijk ook niet alleen in de grote ‘prestaties’ zoals een carrière,  het rennen van een marathon, een succesvolle business of groot huis. Ik denk juist dat je ook trots kunt zijn op relatief kleine dingen (die van grote betekenis kunnen zijn). Dat ik autorijden vet spannend vond, maar het gewoon ben gaan doen en inmiddels overal naartoe rij. Wanneer ik Kyra weer een leuke dag heb bezorgd en ze ’s avonds tevreden in slaap valt. Als ik een nieuw recept heb geprobeerd en het is gelukt (hoera) of wanneer ik een mooie tekst heb geschreven of een leuke reactie op mijn blog krijg. Ook dat zijn de dingen waar ik trots op mag zijn.

Oké, en nu?

Ik spreek met mezelf af om vanaf nu elke dag te beginnen met een positieve gedachte en afsluit met iets waar ik trots op ben. Ik hang het woord ergens op, zodat ik er elke dag aan wordt herinnerd dat ik f*cking trots mag zijn op mezelf, yeah! Misschien durf ik het zelfs wel tegen mezelf te zeggen in de spiegel (scary!).

Het briefje met mijn power woord heb ik op mijn spiegel geplakt, om mezelf eraan te herinneren. 

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe vaak jij trots bent op jezelf? Sta je er weleens bij stil? En waar ben je dan trots op?

En dan de vraag: wat is of wordt jouw woord voor dit jaar?

Laat het me weten in de comments, ik ben heel benieuwd naar jouw power woord!