Afgelopen zaterdag kregen we de sleutel van ons nieuwe huis! Sinds we weten we gaan verhuizen, ben ik enthousiast aan het pinnen geslagen. Ik kan me uren vermaken met het zoeken naar inspiratie. Maar hoe houd ik mij staande tussen honderden mooie inspiratiebeelden die elke dag voor mijn neus langskomen? Hoe zorg ik voor een kickass interieur waar we ons helemaal in thuis voelen? Kortom: waar begin ik met het inrichten? In deze blog geef ik een paar van mijn tips voor het inrichten van je huis.

Inspiratie overload

Laten we vooropstellen dat ik niet kan kiezen. Ik ben een twijfelkont van heb ik jou daar. Zo erg zelfs, dat ik af en toe moe word van mezelf. Ondanks dat ik het geweldig vind om weer een nieuw huis in te richten, gaat dit dus ook gepaard met een hoop twijfels. In mijn dagelijkse Instagram en Pinterest rondjes stuit ik op de meest prachtige plaatjes. En kies ik de ene dag voor de ene stijl, zie ik de volgende dag iets voorbij komen wat ik ook tof vind. Hello twijfel, daar ben je weer!

Tips voor het inrichten van je huisOns tijdelijke appartement. Niet mijn stijl, maar een prima plekje om bezig te zijn met de inrichting van ons nieuwe huis. 

Plan de campagne + mijn tips voor het inrichten van je huis

Wat een luxeprobleem hè? Tjonge waar een mens al gestresst door kan raken;). Maar de keuzestress is best serieuze stress. Man wat wordt het dan onrustig in mijn hoofd. Zo erg zelfs, dat ik niet meer fatsoenlijk na kan denken en kan beslissen of ik voor een wit of grijs tafeltje ga.. of allebei (uiteindelijk is het dat laatste geworden).

Maar goed, ik kan in de twijfel blijven hangen alleen koop ik daar uiteindelijk niets voor (letterlijk en figuurlijk). Tijd voor een plan de campagne, ik heb ze meteen even als tips op een rijtje gezet.

Tip 1: het hoeft niet meteen perfect te zijn.

Hoe moeilijk kan het zijn hè;)? Ik vraag mezelf soms af waarom het allemaal meteen perfect moet. Give it some time girl. Maar dat vind ik nou eenmaal lastig, want als ik iets wil dan wil ik het meteen (herkenbaar?). Omdat dat nou eenmaal niet mogelijk is, besloot ik dit wijze inzicht te gebruiken. Mijn tip? Ga voor een neutrale basis. Een beetje rust in de tent kan ook geen kwaad. Dan kun je later altijd nog de neutrale basis ‘inkleuren’ met accessoires en verf. Bovendien zorgt een neutrale basis ervoor dat je makkelijk nog eens wat dingen kunt wijzigen en je interieur weer een andere look kunt geven.

Tip 2: vind je eigen stijl

Tja, makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat is nou precies je eigen stijl? Ik weet heel goed wat ik wel en niet mooi vind, maar de kunst is om daar een mooi geheel van te maken. Mijn tip is misschien een open deur, maar maak een moodboard voor elke ruimte. Ik heb dat ook gedaan en dat is zó fijn! Je kunt je moodboards eventueel ook uitprinten en ter inspiratie in de kamers hangen. Aan de hand van mijn moodboards maken ik wensenlijstjes van dingen die ik nog wil hebben en maken.

Mijn moodboard vind je hier. Hieronder alvast een paar inspiratiebeelden. Ik heb er nog veel meer op mijn Pinterest bord staan.

Tip 3: lang leve Marktplaats

Denk je nou: goh, een huis inrichten is wel een erg dure hobby? Dan kan ik je vertellen dat dat niet per se het geval hoeft te zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om te veranderen zonder een groot budget. Allereerst kun je natuurlijk kopen en verkopen via Marktplaats, ik ben er dol op. Bovendien hoeft niet alles van een designer merk te zijn. Wissel mooie en duurdere (duurzame) items af met spullen die minder kostbaar zijn. Zo krijg je een mooie mix zonder dat je meteen een vermogen kwijt bent.

Huis of thuis

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat jij je prettig voelt in je huis. Dat je vertrouwde spullen om je heen hebt, waar je een mooie herinnering aan hebt en waar je blij van wordt. Interieur is meer dan alleen het perfecte plaatje, het is vooral ook een gevoel. En zodra jij dat gevoel en jouw persoonlijkheid in je interieur weet te leggen en er een plek van maakt waar je je helemaal fijn voelt, is er niks mooiers dan dat! Laat je dus niet teveel beïnvloeden door alle perfecte plaatjes, maar laat je lekker inspireren door al het moois en trek je eigen plan (note to self;)).

Kijk hier voor mee interieur inspiratie.