What to wear als je zwanger bent? – 5 tips voor positiekleding

Alhoewel wij gek zijn op winkelen, is een shopsessie tijdens de zwangerschap toch een behoorlijke uitdaging. Waarom? Omdat de meeste positiemode gewoon echt niet “ons ding” is. Het is al behoorlijk wennen om ineens met een dikke buik rond te lopen en dus niet meer in je eigen kleding te passen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om toch bij je eigen stijl te blijven. Hieronder delen wij graag onze tips voor positiekleding met jou.

Tips voor zwangerschapsmode

  • Tip 1

Mirjam: Ik draag nu graag kleding in laagjes. Dus een jasje over een shirt, een lang vest over een jurk of een lange blouse open op een spijkerbroek met daaronder een simpel t-shirt. Vooral de bovenste lagen kan ik gewoon uit m’n normale garderobe halen. Ik heb namelijk een behoorlijke collectie vesten, jasjes en lange blouses. Dan heb ik toch het gevoel dat ik nog een beetje de oude ben.

Hedwig: Ik houd het inderdaad ook veel op laagjes. Mijn kast hangt vol met jasjes, dus die kan ik gewoon blijven dragen. Daarnaast heb ik geïnvesteerd in een paar goede broeken. Dit zijn twee skinny jeans, een spijkerbroek en een chino. Broeken die ik normaal ook zou dragen, dus wat dat betreft is er echt geen verschil, behalve dat ze comfortabeler zijn. Met een paar basic shirtjes en jasjes draag ik dan ook precies wat ik normaal gesproken ook aan zou doen.

  • Tip 2

Hedwig: Blijf zoveel mogelijk eigen kleding dragen die voor jou ook goed voelt. Kleding van iemand anders lenen is handig, maar je zult merken dat het vaak ook items zijn die eigenlijk helemaal niet bij je passen. Daarnaast hoeft echt niet alles positiekleding te zijn. Ik ben nu 30 weken en heb alleen maar broeken en één jurk gekocht. De rest is nog allemaal ‘normale’ kleding. Als dat echt niet meer past, kun je altijd wat basisshirtjes kopen die je combineert met laagjes zoals een jasje en sjaal.

Mirjam: Helemaal waar! Ik heb inmiddels wel een aardige collectie positiemode, maar dat zijn wel items die ik ook zou dragen als ik niet zwanger zou zijn. Zoals een lange jurk tot mijn enkels of een oudroze kanten top die ik goed kan combineren met mijn stoere baggy jeans.

  • Tip 3

Mirjam: Ook al draag je positiekleding maar voor een relatief korte periode, ik vind het investeren in goede positiemode basics echt een must. Koop een aantal goede jeans die lekker zitten. Mijn favorieten zijn een lichtblauwe baggy spijkerbroek en een zwarte skinny jeans van het merk Queen Mum. Ze blijven mooi en de pasvorm is echt perfect! Daarnaast heb ik een paar fijne hemdjes en t-shirts van Mamalicious en H&M Mama die ik bijna overal bij kan dragen.

Hedwig: Een paar goede basisitems zijn inderdaad heel belangrijk om in te investeren. Ik werd bijvoorbeeld echt niet blij van de broeken bij H&M. Het mag dan goedkoop zijn, maar ik merkte meteen al dat ik me daar niet fijn in zou voelen en daarom heb ik geïnvesteerd in broeken die wel mooi zaten. Met de broeken die ik nu heb, kan ik alle kanten op.

  • Tip 4

Hedwig: Met een aantal items in de basiskleuren zwart, grijs of wit zit je altijd goed. Dit zijn ook de kleuren die ik veel draag en ik merk dat ik makkelijk alles met elkaar kan combineren. Als je wat meer kleur wil toevoegen, dan kun je dat doen door een jasje met kleur of accessoires.

Mirjam: Ik merk wel dat ik nog meer zwart en grijs draag nu ik zwanger ben. Altijd al fijne basiskleuren, maar met een dikke buik vind ik het helemaal fijn om wat neutralere basics te dragen.

  •  Tip 5

Mirjam: Nog een tip om je outfit “eigen” te maken; Accessorize! Een stoere ketting, een mooie sjaal en hippe sneakers en je outfit is helemaal af. Bovendien kun je deze items na de bevalling ook gewoon nog vaak dragen. Ik draag nu bijvoorbeeld graag stoere houten kettingen, om de aandacht een beetje van mijn dikke buik af te halen. En je kunt mij de laatste tijd ook echt uittekenen met m’n zwarte All-Stars.

Hedwig: All Stars zijn, naast mijn Adidasjes, inderdaad ook mijn favoriet! Doordat je een goede basis goed kunt combineren met accessoires of jasjes die je al hebt, voelt het ook niet alsof je opeens een compleet andere stijl draagt. Door sneakers wordt een outfit natuurlijk wel wat sportiever. Ik hou hier wel van, en als ik een wat nettere uitstraling wil, combineer ik het met bijvoorbeeld een nette jas of lange blouse.

Favoriete shoppingadressen

Mirjam: Zwangerschapsmode koop ik het liefst nog echt in een fysieke winkel, omdat ik het heel moeilijk vind inschatten hoe deze kleding valt. Ik shop graag bij Baby Plus in Hoorn en ook bij Room 42 in Haarlem ben ik al een paar keer goed geslaagd. Ik ben eigenlijk niet zo van de zwangerschapsmode met zogenaamd grappige teksten erop, maar voor de positiemode van Your Wishes maak ik graag een uitzondering. Mooie basic statement tees voor een leuk prijsje!

Hedwig: Ik vind de skinny jeans van Mamalicious erg fijn. Ze zitten comfortabel en blijven goed in model. Als ik ergens een hekel aan heb, is het wanneer broeken gaan lubberen, maar bij deze broeken is dat echt niet het geval. Mijn lichtgrijze broek van Mamalicious had ik bij de Prenatal gekocht. En aangezien deze zo goed beviel heb ik de donkergrijze variant bij Bellyfashion besteld. Een leuke webshop waar ze best hippe positiemode hebben. Verder heb ik dus eigenlijk nog veelal mijn eigen kleding aan. De shirtjes heb ik bij de Sting gekocht, omdat deze lekker lang zijn en dus nog over mijn buik heen passen:).

Hopelijk heb je iets aan deze tips voor positiekleding en ga je stralend en fashionable je zwangerschap door!

Liefs, Mirjam en Hedwig