Soms komt er iets moois op je pad, een kans die je niet kunt laten schieten. Een paar maanden geleden kregen wij die kans en om deze te kunnen grijpen, moeten we naar Londen verhuizen. Ontzettend spannend, maar ook een heel leuk avontuur. Op mijn blog neem ik jullie heel graag mee in alle stappen (de leuke en minder leuke) die wij tijdens ons avontuur gaan zetten.

London baby!

Nieuw avontuur

Dat we op een dag weer naar het buitenland zouden vertrekken, stond eigenlijk al als een paal boven water. Maar dat het zo snel zou zijn én dat het Londen zou worden, had ik een paar maanden geleden niet kunnen bedenken. Tot het moment dat mijn vriend de baan van zijn leven aangeboden kreeg in jawel, Londen.

Eerlijk gezegd stond ik niet meteen te trappelen om weer terug naar Londen te gaan. Ik zag het gewoon niet helemaal voor me. Destijds waren we nog met zijn tweeën, woonden we in het centrum en hadden we een hele leuke tijd. Maar nu met een kindje, familie en vrienden in Nederland, een mooi huis in Haarlem, leuke nieuwe contacten en een eigen bedrijf, is het toch wel een ander verhaal.

Verhuizing LondonEen foto van een paar jaar geleden, toen we ook in Londen woonden. 

Vrijheid

Toch hebben we besloten om deze kans met beide handen aan te grijpen. Voor mijn vriend is het namelijk een kans die hij niet snel weer krijgt en ik wil hem uiteraard steunen. Het geeft voor mij ook de vrijheid om te kunnen blijven doen wat ik nu doe, namelijk mijn eigen bedrijf opbouwen en festiv.nl groter maken. Dat is ook wel heel wat waard toch? En ja ik laat één en ander achter, maar Londen is ook niet de andere kant van de wereld. Bovendien kunnen we altijd weer terug als het niet bevalt. De keuze om dit te doen voelt nu heel erg goed, en we zien wel waar het ons brengt.

Making a big life change is pretty scary. But know what’s even scarier? Regret.

Huizenjacht

Toen eenmaal de knoop was doorgehakt, begonnen we vol enthousiasme aan onze huizenjacht. Maar als je denkt dat Londen qua interieur best hip is, kom je van een koude kermis thuis. Laten we zeggen dat ongeveer 99% van de huizen afvalt (hoor ik daar iemand ‘veeleisend’ zeggen;)? Mijn hemel. die interieurs zijn echt van 30 jaar geleden. Ze kunnen daar wel wat goede interieur stylisten gebruiken. Waarschijnlijk kun je je wel een voorstelling maken bij Engelse huizen. Aan de voorkant zie je een mooi victoriaans huis en meestal kun je wel raden hoe het er van binnen uitziet. Een mix van vloerbedekking, plavuizen, een donkerbruine keuken, bloemetjesgordijnen, kleine hokjes… Laten we het er maar op houden dat smaken verschillen. Het is nou eenmaal de stijl waar ze van houden.

De komende weken gaan we door met onze zoektocht naar geschikte woonruimte. Misschien ben ik wat veeleisender dan de gemiddelde huizenzoeker, maar ik wil een mooie eigen plek en niet het gevoel krijgen dat ik in het huis van mijn oudtante woon. Jullie snappen dat wel, toch;)?

Groot bijkomend voordeel is dat ik opnieuw weer een huis mag inrichten. Ik heb al een nieuwe bank en eettafel gespot.

Verhuizen naar Londen

Tot dusver het eerste deel van ons grote avontuur. Vanaf nu houd ik jullie natuurlijk over alles up to date. Hopelijk gaan jullie digitaal met me mee naar Londen:).

Volgende week vliegen we naar Londen om alvast wat huizen te gaan bekijken. Duim je voor me dat er wat moois tussen zit:)?