Een nieuwe weg voor FESTIV

Ik ga met de billen bloot. Waarom? Omdat ik jullie met mijn verhaal wil inspireren. Ik wil laten zien dat er soms meer schuilt achter het perfecte plaatje.

Zo’n twee jaar geleden kreeg ik de kans om samen met mijn vriend naar Londen te verhuizen. Ik had mijn baan opgezegd en ging de vrijheid tegemoet. Iets wat ik al veel langer nodig had. Een poosje reizen en de tijd nemen om uit te vinden wat ik wilde in mijn leven. Hoe kon ik doen waar ik gelukkig van werd? Dat was even een zoektocht, want waar werd ik eigenlijk blij van?

Uiteindelijk heb ik het allemaal heel helder gekregen. De oplossing was simpel, ik word gelukkig van vrijheid, flexibiliteit en mijn gevoel volgen. Dat klinkt misschien wat wazig, maar voor mij voelde het heel duidelijk (echt!). Eindelijk wist ik het. Maar hoe kon ik dit combineren met het echte leven, waarin ook gewoon geld verdiend moet worden?

Gedicht: Gewoon Jip

Vol enthousiasme besloot ik om alvast een start te maken als interieurstylist, op dat moment mijn droombaan. Daarnaast wilde ik werken voor de vaste lasten en zo geschiedde. Mijn bedrijf FESTIV was geboren en ik had een parttime baan gevonden voor 3 dagen per week. Maar na anderhalf jaar bezig te zijn geweest met mijn bedrijf, begon er toch iets te knagen. Ik voelde geen inspiratie meer en liep vast. Story of my life, want het is niet de eerste keer dat ik weer eens ging twijfelen of dit het wel was. Het werd inmiddels bijna voorspelbaar. Hedwig die weer bedenkt of ze misschien wat anders wil doen. In eerste instantie baalde ik van mezelf. Ik heb al zoveel verschillende dingen gedaan, waarom lukt het me niet om een keer wat langer met iets bezig te zijn. En bovendien, ik heb alles zo goed voor elkaar, waarom voelt het dan toch niet helemaal goed?

Uiteindelijk kwam ik erachter dat ik me te beperkt voelde door alleen met interieur bezig te zijn. Ik wilde meer. Ik wil verhalen delen en inspireren op zoveel andere gebieden waar ook mijn interesses liggen. Ook merkte ik hoeveel plezier ik heb in het schrijven. En vorige week viel alles zomaar op zijn plek. Op alle fronten werd duidelijk dat ik de juiste weg in ben geslagen. Ik ga meer focussen op schrijven en FESTIV is inmiddels een lifestyleblog geworden. Hier kan ik alles waar ik blij van word in kwijt. Jep, zo snel kan het dus gaan bij mij:).

Inmiddels heb ik geaccepteerd dat dit is wie ik ben en daar ben ik trots op. Ik ben onrustig, vind veel dingen leuk en wil altijd blijven ontwikkelen. Ik zag dit eerder als iets negatiefs. Want wat zouden anderen van me denken: ‘die weet ook niet wat ze wil’? Maar zelf weet ik dat heel goed. Te vaak heb ik ja gezegd, omdat ik dacht dat ik niet anders kon of omdat het van me werd verwacht. Inmiddels heb ik geleerd om dicht bij mezelf te blijven en dat heeft al heel veel gebracht. Het maakt mijn leven leuker en spannender.

Gedicht: Gewoon Jip

Moraal van het verhaal: ik volg mijn gevoel en daardoor kan ik doen waar ik blij van word. Het maakt me niet meer uit wat anderen daarvan vinden of denken, want dit is namelijk wie ik ben. Ik ben eerlijk naar mezelf toe. En als ik merk dat ik niet helemaal blij ben, dan ga ik iets veranderen. Wat een bevrijdend gevoel is dat!

FESTIV zit vanaf nu dus in een nieuw jasje. Met deze nieuwe look ga ik jullie inspireren met mijn verhalen en foto’s! En uiteraard blijf ik daarnaast ook nog styling opdrachten doen.

Ik kijk uit naar jullie reacties!