Update van onze verhuizing Londen – wat komt er bij kijken?

Dat er bij een verhuizing best wat werk komt kijken, weet vast iedereen. Maar hoe zit het precies bij een verhuizing naar het buitenland? In deze blog vertel ik wat meer over onze stap en beantwoord ik vragen die ik de afgelopen tijd over onze verhuizing kreeg. Waarom verhuizen we? Wat gaan we er doen en wat moet er allemaal geregeld worden?

Waarom gaan jullie precies naar Londen?

Om maar bij het begin te beginnen: de reden dat we naar het buitenland gaan, is werk. Zoals je in mijn vorige update kunt lezen, heeft mijn vriend een nieuwe baan gekregen. Maar wat gaat hij daar nou eigenlijk doen? Hele goeie vraag en eerlijkheidshalve kan ik het nog steeds niet goed uitleggen (shame on me). Het blijft een soort abracadabra voor mij. Laten we het er op houden dat hij van cijfers houdt;). Het is iets met rente- en valutarisico’s en hij heeft veel contact met banken uit Londen en New York. Vrij technisch, maar daar zal ik jullie verder mee vermoeien. Feit blijft dat het een hele mooie kans is om in één keer een paar mooie stappen in zijn carrière te maken.

Maar hoe vind jij het dan om mee te verhuizen?

Ik vind het bijna alleen maar heel leuk! Over het algemeen ben ik dus blij, maar ik moet eerlijk bekennen dat die blije momenten soms worden afgewisseld met een lichte paniek. Ondanks dat Londen niet ver weg is, gaat er toch heel wat veranderen. We laten ons fijne Haarlemse leventje achter ons, ik kan niet meer zo makkelijk naar familie of vrienden en dat geldt natuurlijk ook voor Kyra. Ook zijn het de kleine dingen die ik ga missen. Niet meer op de fiets naar het strand, de HEMA, boodschappen uit de Nederlandse supermarkt en zo is er nog wel meer.

Maar wat ik er voor terug krijg, is ook heel wat waard. Ik hou namelijk de vrijheid om te doen wat ik leuk vind en waar ik echt blij van word. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er met z’n drietjes een hele leuke tijd van gaan maken, al zal het niet altijd makkelijk zijn.

En wat ga jij daar dan doen?

Eigenlijk precies hetzelfde als wat ik nu doe. Ik blijf bloggen én ik ben sinds kort content coördinator bij LIEFKE magazine. Met mijn blog en schrijfwerk verdien ik inmiddels geld en hopelijk wordt dit straks alleen maar meer;). Met deze dingen in combinatie met de zorg voor ons dochtertje, hoef ik me geen moment te vervelen. Natuurlijk hoop ik ook daar weer meiden te leren kennen om leuke dingen mee te ondernemen. Ik ga me snel bij een sportclub aanmelden en uitzoeken wat er allemaal te doen is.

Hoelang blijven jullie?

Laten we het er op houden dat we het helemaal open laten. De baan is voor onbepaalde tijd, dus het kan zomaar zijn dat we daar nog wel even zitten. Aangezien het wel voor langere termijn is, zullen we er ook meer in investeren om daar een leven op te bouwen. Misschien bevalt het straks zo goed dat we er zullen blijven. En bevalt het niet? Dan gaan we op den duur gewoon weer terug. Of wie weet komt er weer iets anders op ons pad, we pinnen ons nergens op vast.

Waar in Londen gaan jullie wonen? Jullie hebben nog geen huis toch?

Klopt, we zijn nog bezig met de huizenjacht. Gelukkig is het bedrijf van mijn vriend zo aardig geweest om ons van tijdelijke woonruimte te voorzien. Vanaf 1 maart zitten we een maand in een gemeubileerd appartement (met schoonmaakservice, hoera!). Mocht onze zoektocht naar een huis deze week niet lukken, dan hebben we in Londen nog een maand de tijd.

Verhuizing LondenOns Haarlemse huis wordt straks ingeruild voor een Londens stulpje. Hopelijk krijgen we hier iets moois voor terug. 

Wat moet er geregeld worden als je naar het buitenland vertrekt?

Nou, best veel;). Naast de dingen die je sowieso regelt wanneer je gaat verhuizen, komen er vooral een hoop administratieve zaken bij kijken waar veel tijd in gaat zitten. Zal ik voor het gemak even een lijstje maken:)?

+ Abonnementen/verzekeringen opzeggen
+ Abonnementen/verzekeringen/ etc. in het buitenland regelen
+ Verhuizing doorgeven bij Nederlandse instanties
+ Bankrekening buitenland openen (flinke administratieve rompslomp)
+ Spullen verkopen die niet meegaan
+ Niet onbelangrijk: een huis vinden en de spullen verhuizen

Dit is overigens een kleine greep uit de dingen die geregeld moeten worden. Ik ga er voor de belangstellenden nog weleens een aparte blog aan wijden. Het is een flinke lijst en naarmate het dichterbij komt, lijkt er steeds meer bij te komen. Gelukkig kun je tegenwoordig over het algemeen heel veel dingen ook digitaal regelen, heel fijn!

Al met al heeft het dus wat voeten in aarde, maar tot nu toe is het allemaal goed te doen (grotendeels ook dankzij mijn vriend die heel veel regelt en het bedrijf dat hem daar bij ondersteunt).

Morgen gaan we weer een paar dagen naar Londen om wat huizen te bezichtigen. Via Insta stories kun je dit volgen en uiteraard zal ik er ook nog een blog aan wijden.

Lees hier de blog over de aankondiging van onze verhuizing naar Londen en bekijk hier het eerste deel van onze huizenjacht.

Hopelijk blijven jullie mijn avonturen volgen!

Liefs