ShowUP 2017

Gisteren bezocht ik met Mirjam van eengoedverhaal.nu showUP 2017. Met bijna 350 deelnemers uit binnen- en buitenland is dit dé plek om inspiratie op te doen op het gebied van interieur. Je vindt hier van kleine startende merken en jonge ontwerpers tot bekende grote merken. In de enorme hal van EXPO Haarlemmermeer wisten we eigenlijk even niet waar we moesten beginnen. De kleurrijke stands en producten sprongen meteen in het oog. Laten we zeggen dat al moois nogal overwhelming was. Eerst maar beginnen met een koffietje dus. Dit koffietje ging vervolgens over in een gezellige lunch met een aantal mede-Instagrammers. We hadden nog uren kunnen kletsen, maar het werd tijd om alle stands te gaan bekijken.

Duurzaam

Wat vooral opviel was de zorg waarmee de producten gemaakt worden. Er wordt namelijk veel aandacht besteed aan duurzame materialen en eerlijke producten. Goed om te zien dat dit bij veel labels en ontwerpers hoog in het vaandel staat! Daarnaast had iedereen flink uitgepakt om hun producten zo mooi mogelijk te presenteren en het verhaal erachter te laten zien.

Mijn favorieten

Helaas is het teveel om allemaal te laten zien, dus heb ik mijn favorieten voor je op een rijtje gezet.

Allereerst trokken de mooie vaasjes van Hella Duijs meteen mijn aandacht. Prachtige ontwerpen in mooie frisse pastel tinten.

Showup 2017

De stand van Urban Nature Culture was ook niet te missen. Wat een prachtige producten, vanuit plekken over de hele wereld. Elk product weer heeft een eigen bijzonder verhaal en dat is te zien.


Alle papier en textiel ontwerpen van Jurianne Matter worden eco-vriendelijk en fairtrade geproduceerd. Kernwoorden voor haar stijl zijn nordic, poëtisch en met een hoofdrol voor de natuur. De mooie huisjes die je hier zit zijn ook nog voorzien van een behangetje aan de binnenkant, echt prachtig gemaakt!

De collectie van DRAAJ bestaat uit ambachtelijke houten objecten. Ze zijn ontworpen door de Utrechtse kunstenaar, houtdraaier en muzikant Karim Eharruyen.

Ik ben gek op de gedichtjes van Gewoon JIP. Onderstaand gedichtje is zo van toepassing op mij, een goede reminder!

Een tijdje geleden stond Greenlifestylestore in mijn ‘Toffe Webshop’ rubriek (hier lees je het interview). Een heel gaaf concept waarbij je de mooiste planten online kunt bestellen en thuis gestuurd krijgt in een speciaal ontworpen doos. Ik zou alle planten die ze hier showden wel in huis willen hebben!

Een mooie print van VisseVasse staat nog op mijn wensenlijstje. Hier kon ik alvast wat inspiratie opdoen.

Nog een paar plaatjes om het af te leren.

It’s me!

Tot slot kon een mirrorselfie natuurlijk niet ontbreken. Zie mijn geconcentreerde gezicht;).

ShowUP 2017Mooi plaatje dat Mirjam van mij nam, mijn haarban matchte goed met het decor:).

ShowUP 2017Nog een shot dat mijn partner in crime maakte

Zó leuk om mijn ‘collega’s’ te ontmoeten:) (VANWINI, Lamemechose, Little Small, Bijmarie, Draad & Spijker, Mirjam Hart)  

Het was weer een mega inspirerende dag, ongelofelijk hoeveel moois er is. En zo tof om te zien hoe gepassioneerd alle ontwerpers bezig zijn. We hebben mooie verhalen gehoord en gingen met een nieuwe dosis inspiratie voldaan naar huis. Op naar het volgende showUP event!