Scandinavisch lunchen in Haarlem: Frisk aan het Spaarne

Nu mijn laatste paar weken in Haarlem zijn aangebroken, ontdek ik opeens allemaal leuke hotspots en lunchplekken. Zul je net zien;). Ach, in Londen stikt het ervan, dus dat komt wel goed. Uiteraard wil ik jullie de Haarlemse hotspots niet onthouden en daarom deel ik vandaag deze Haarlemse plek aan het water.

Scandinavië in Haarlem

Samen met partner in crime Melle, bezocht ik afgelopen week Frisk. Als je net als ik gek bent op de Scandinavische stijl, dan kun je deze plek ook op je lijstje zetten. Frisk is gevestigd in de oude Droste fabriek. Het historische pand heeft een prachtplek aan het Spaarne, waar je naast lekker eten ook wordt getrakteerd op een heel mooi uitzicht. In de zomer kun je hier ook nog eens lekker op het terras zitten. Mocht je toevallig met je bootje langs varen, dan kun je aanleggen en zijn ze ook nog zo aardig om het eten op je boot te serveren, leuk hè?

Lunchplek Haarlem Frisk

Lunchplek Haarlem FriskGezellige hoekjes waar ik wel een hele middag zou kunnen vertoeven.

Lunch

Fris betekent ‘vers’, dus of het eten echt lekker en vers was moest natuurlijk getest worden (heel vervelend;)). De kookstijl is gebaseerd op de Nordic Kitchen. Denk aan simpel, vers, gezond, groen en seizoen. Er wordt voornamelijk met lokale producten gewerkt en proberen ze voedselverspilling tegen te gaan door eerlijk gebruik te maken van de bronnen die ze hebben. Heel bewust dus!

Melle en ik waren eensgezind en gingen allebei voor de Fika (Zweeds voor een open broodje) met een zoete aardappelspread. Mijn hemel wat was dat lekker! Deze is sowieso door de keuring gekomen.

Naast een lekkere lunch is er overigens nog veel meer te krijgen. Smörgås, smørrebrød en Zweedse Apfelstrüdel, you name it. Je kan hier dus terecht voor een ontbijtje en lunch, maar ook voor een koffietje met wat lekkers, borrelhapjes of een diner.

Lunchplek Haarlem FriskHandmodel Melle met ons overheerlijke broodje. 

Interieur

Net als aan het eten, is ook aan het interieur veel aandacht besteed. Er zijn verschillende hoekjes gecreëerd waar je prima een hele middag of avond lekker kunt zitten. Dat er met verschillende ontwerpers is samengewerkt, zie je ook zeker terug in de meubels. Mooi om te zien hoe design hier samenkomt en het een gezellige en toegankelijk plek is geworden.

Er is gelukkig ook genoeg ruimte voor de kleintjes. Toen ik Kyra hier ‘losliet’ kroop ze meteen alle kanten op. Fijn trouwens dat er ook is gedacht aan een plek om baby’s te verschonen (niet geheel onbelangrijk;)).

Lunchplek Haarlem Frisk

Lunchen in Haarlem

Lunchplek Haarlem Frisk

Leuk om te weten

In deze hotspot vind je ook een tweedehands boeken bieb waar boeken geleend of geruild kunnen worden. En zie je iets wat je écht mee naar huis wilt nemen? Dan is het gewoon te koop.

Frisk wil laten zien dat het eenvoudig is om zorgvuldig om te gaan met onze gewassen om voedselverspilling te voorkomen. Zo recyclen en scheiden ze het afval en worden voor de inrichting zoveel mogelijke restproducten op een stijlvolle manier weer hergebruikt.

Lunchplek Haarlem Frisk

Lunchplek Haarlem FriskDit uitzicht is niet verkeerd toch?

Lunchplek Haarlem Frisk

Mocht je een keer in Haarlem zijn en je zoekt een leuke lunchspot, dan is Frisk zeker een aanrader. De bewuste gedachte erachter, de Scandinavische invloeden, het mooie uitzicht én het lekkere eten maken het voor mij tot een hele fijne plek!

Ben je benieuwd naar meer leuke hotspots? Kijk dan even hier.