Ik ga op reis en ik neem mee..

Lieve Mirjam,

Ik geef je even een kijkje in mijn hoofd op dit moment: “Zonnebrandcrème: check, voldoende rompers: check, voorraadje luiers: check…” Op het moment van schrijven ben ik in mijn hoofd bezig met het paklijstje voor onze vakantie. Of noem het gerust een paklijst. Waar vliegen eerder peanuts was, met niet meer dan twee backpacks en één stuk handbagage, is het nu toch wel een flinke onderneming. We moeten namelijk zo ongeveer onze complete inboedel mee voor het kleine mensje. Ik heb een enorme koffer aangeschaft, zodat ik verzekerd ben van het feit dat ik er zelf ook nog een beetje fashionable bij loop in het zomerse Spanje. Verder moeten er ook grote spullen mee, zoals de kinderwagen en de maxicosi. De hoezen zijn aangeschaft en de uitdaging wordt om met zo min mogelijk sjouwwerk de gate te bereiken.

Naast de hoeveelheid spullen die mee moeten, zijn er natuurlijk ook nog andere belangrijke zaken om over na te denken. Want er moeten ook medicijnen mee (daar dacht ik eerder echt nóóit aan), het paspoort moest geregeld worden en misschien is het ook goed om uit te zoeken hoe alles precies werkt met de verzekering, voor het geval er toch iets gebeurt in het buitenland.

Ik voel me er overigens nog vrij relaxt onder. Normaal gesproken ben ik lang van tevoren al bezig met wat voorbereidingen, maar nu heb ik alleen wat nodige spullen gekocht en ga ik de rest de dag voor vertrek nog regelen en inpakken. Ik ben dus best ontspannen nu, maar vind alleen het vliegen wel een dingetje. Met mijn zeer lichte vorm van vliegangst stap ik normaal gesproken al met lichte zenuwen het vliegtuig in. Maar die zenuwen voel ik op dit moment al aangezien we een baby meenemen.

Gelukkig heb ik van menig mede-Instagrammer al hele handige tips gekregen naar aanleiding van mijn oproepje over het vliegen met een baby. Ik ga er vast nog een keer een blog aan wijden als ik het zelf ondervonden heb. Ook heb ik een uitgebreid verslag gekregen over hoe het er aan toegaat bij de douane (bedankt Marleen;)). Ik vroeg me namelijk af hoe je met een baby door een poortje moet? Maar het schijnt allemaal heel duidelijk en makkelijk te zijn. Nu maar hopen dat Kyra zich een beetje rustig houdt tijdens de vlucht. Waarschijnlijk ben ik flink gespannen en is zij totaal niet onder de indruk.

Ach, het loopt allemaal wel los. We gaan naar een land waar alles te koop is, dus als we ons drieën, onze paspoorten en geld maar hebben, dan ben ik blij. Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

Oh, we hebben trouwens ook plannen om een of twee nachtjes samen weg te gaan, ergens in november. Voor het eerst weg zonder baby dus. Maar laten we het daar de volgende keer over hebben.

Vind jij op vakantie gaan met kinderen ook best wel een onderneming?

Liefs, Hedwig

Vakantie met babyKyra is er al helemaal klaar voor:).

 


Lieve Hedwig,

Wow, wat een onderneming! Na al deze voorbereidingen zijn jullie zeker aan vakantie toe. Maar alle gekheid op een stokje; van een vakantie met een baby heb ik weinig kaas gegeten.

Noah was geloof ik 2 toen hij voor het eerst in het vliegtuig zat. Ziek en koortsig zat hij de heenreis bij mij op schoot. Met Eli gingen we naar Denemarken met de auto toen hij 7 maanden was. Toen hadden we de auto gewoon helemaal volgestopt met nodige en onnodige dingen, gewoon omdat het kon. Voor de eerste vakantie met baby Filou bleven we helemaal dichtbij huis. Verder dan Texel kwamen we niet. Maar ook al gingen we niet langer dan twee nachtjes, het voelde al als een hele volksverhuizing!

Plannen en organiseren zijn niet mijn sterkste punten. Toch had ik ruim van te voren alle tassen van de kinderen ingepakt en zelfs de vakantiekleren van vriendlief uitgezocht. Maar bij aankomst in Texel bleek vriendlief ook gewoon nog lukraak van alles in de auto te hebben gegooid, omdat hij geen zin had om te vragen of ik alles al had ingepakt. En we hebben een grote auto, dus zo lang het past…

Dus ja, een klein uitje vind ik al een onderneming. Laat staan een vliegvakantie met de kids. Een eerste vakantie met een baby vind ik heel spannend.  Ik durf er eerlijk gezegd nog niet aan. Alhoewel het me wel heerlijk lijkt, zo’n zonvakantie met m’n gezin.

Geniet er maar lekker van met z’n drietjes. Maar met al jouw precieze voorbereidingen kan dat vast niet meer misgaan! Ik verheug me nu al op je vakantiekiekjes.

Liefs, Mirjam

Vakantie met babyVoor het eerst met Filou op vakantie. De bootreis vond ik al spannend!

Hedwig (30) woont samen met Roeland in Haarlem en is stylist en tekstschrijver. Ze heeft een eigen blog genaamd Festiv.nl. Eind mei is zij bevallen van een dochter: Kyra. Mirjam (34) woont samen met Bram en zoontjes Noah Joe en Eli in Hoorn. Onlangs is daar dochter Filou bijgekomen. Mirjam is tekstschrijver en blogger bij Een goed verhaal en The Baby Project. Iedere twee weken houden deze bloggers elkaar op de hoogte van hun roze wolk en stellen elkaar prangende vragen.