Hedwig (30) woont samen met Roeland in Haarlem en is stylist en tekstschrijver. Ze heeft een eigen blog genaamd Festiv.nl. Eind mei is zij bevallen van een dochter: Kyra. Mirjam (34) woont samen met Bram en zoontjes Noah Joe en Eli in Hoorn. Onlangs is daar dochter Filou bijgekomen. Mirjam is tekstschrijver en blogger bij Een goed verhaal en The Baby Project. Iedere twee weken houden deze bloggers elkaar op de hoogte van hun roze wolk en stellen elkaar prangende vragen.

Stop de tijd… Of toch niet?

Lieve Mirjam,

Ik voelde me vanochtend een beetje raar. Ik kon er niet precies een vinger op leggen, maar het heeft vast te maken met mijn gedachten van de afgelopen week. Mijn officiële verlof loopt namelijk op zijn einde. En ondanks dat ik niet direct aan het werk hoef voor een werkgever, voelt het wel alsof ik weer iets ga afsluiten. De tijd van zwangerschap en de bijzondere eerste weken.

Dat besef dat de echte newborn periode alweer voorbij is, komt toch wel even binnen. Het was een tijd waar we zo intens van hebben genoten en die van mij best nog wat langer mocht duren. Het voelt als een soort heimwee naar een geweldige vakantie. Het liefst zou ik alle momenten en herinneringen ergens op willen slaan, zodat ik alles tot in detail terug kan halen als ik het even mis. Even mijn ogen kunnen sluiten en terug naar die eerste weken. Gelukkig hebben we ontzettend veel vastgelegd (mijn telefoon heeft nog nooit zo vaak vol gezeten), waardoor ik soms even terug kan reizen naar die periode.

Toch begint het ook steeds leuker te worden. Ze maakt echt contact, gaat nog meer lachen, spelen of dingen ontdekken en ook dit is weer ontzettend bijzonder om te zien. Sterker nog, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik blijf me verwonderen over wat ze allemaal al kan en vraag me vaak af wat ze morgen weer zal leren. Ook dat cliché is dus waar, het wordt steeds mooier. Dubbel dan eigenlijk hè? Ik wil niet dat ze zo snel groot wordt, maar aan de andere kant kan ik niet wachten op alle nieuwe ontwikkelingen die ze gaat doormaken. En tróts dat ik ben als ze weer iets nieuws laat zien!

Het is onvoorstelbaar hoe snel ze verandert, dingen leert en echt groter wordt. Alsof ze na een sprongetje opeens weer een stuk ouder is geworden. Toen ik nog zwanger was, kreeg ik vaak te horen dat ik er echt van moet genieten, want voordat je het weet zijn ze groot. Ik nam me voor om elk moment te koesteren en bewust mee te maken. Maar is dat eigenlijk wel mogelijk? Kan ik het überhaupt nog bewuster meemaken dan ik deed en nu nog steeds doe? Ik denk het niet. Maar waarom voelt het dan soms alsof het allemaal veel te snel aan me voorbij is gegaan?

Ik ben heel benieuwd hoe jij dit ervaart. En als je tips hebt, let me know :)!

Dit ontdeugende moppie wordt al zo groot!

Liefs, Hedwig

(Instagram @festivnl)

 


Lieve Hedwig,

Ik herken het gevoel helemaal. Vandaag is Filou alweer 8 weken. Aan de ene kant lijkt het alsof ze er altijd al is geweest, maar aan de andere kant zit de bevalling nog heel vers in mijn geheugen.

Living in the moment is niet mijn sterkste kant. Als er bijvoorbeeld iets leuks gebeurt en ik heb mijn telefoon niet bij me, dan kan ik daar ontzettend van balen. De drang om alles vast te leggen is groot. Maar genieten doe ik evengoed wel hoor!

Hoe leuk zijn die eerste mijlpalen?! Filou begint nu steeds vaker naar ons te lachen en ik heb echt het gevoel dat ik meer contact met haar kan leggen. Van een hulpeloos wurmpje verandert ze al snel in een mini-mensje. Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik me afvraag hoe ze er later uit zal zien. Gaat ze op haar broers lijken? Wordt ze net zo’n druktemaker? Ik kan niet wachten om het uit te vinden, maar ik wil eigenlijk deze tijd ook niet missen. Dat kleine lijfje slapend op mijn buik, haar kleine handje om mijn vinger, die kirrende geluidjes vanuit de wieg…

De tijd stoppen kan ik niet. In de tijd reizen evenmin. Het enige wat we kunnen doen om deze tijd onvergetelijk te maken, is om het mee te maken! Af en toe bewust de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen. En natuurlijk om er verslagen van te maken op onze blogs! Kunnen er meteen meer mensen van genieten!

Geef je Kyra een kusje van Filou?

Liefs, Mirjam

(Instagram @mirjam_hart & @the.babyproject)