Mijn nieuwe ochtendroutine én ultieme tips voor een simpeler leven

Noem me een neuroot, maar ik ben extreem netjes. Ik word onrustig in mijn hoofd wanneer het een rommel is in huis. Afgelopen weekend hebben we daarom ons huis van beneden tot boven flink opgeruimd. De verhuizing was een goede aanleiding om weer eens kritisch naar onze bezittingen te kijken. Nou hebben we niet overdreven veel, maar genoeg spullen waar we vanaf wilden.

Opgeruimd staat netjes

Nu mijn huis en digitale omgeving flink zijn opgeruimd, is er letterlijk weer overzicht en ruimte in mijn hoofd. Een goed moment om te kijken hoe ik productiever kan zijn. En dat begint bij mij met een goede start van de dag.

Nu ik toch lekker in de flow zit, start ik daarom volgende week maandag met de Morning Makeover van Simpeler Leven. Ik wil namelijk mijn ochtendroutine veranderen om scherp mijn dag te beginnen. Mijn doelen? Niet meer snoozen, meer focus en meer uren in mijn dag om mijn doelen te bereiken, klinkt goed toch? 

Tips ochtendroutineDe fijne slaapkamer en het heerlijke bed, waar ik ’s ochtends maar moeilijk uit kan komen.

Het lijkt allemaal best makkelijk, maar in real life werkt het vaak toch even anders. Daarom vroeg ik alvast wat tips aan Tirza en Tineke van Simpeler Leven hoe je het leven nou eigenlijk overzichtelijk houdt.

+ Tip 1: kies voor een golden hour

Een golden hour is een moment in de ochtend voor jezelf, om te beginnen met datgene wat jij belangrijk vindt. Naast dat het rust, energie en zelfvertrouwen geeft, zorgt een golden hour ook voor een vast begin in je dag. Je creëert een nieuwe gewoonte voor jezelf. En het mooie van gewoontes is dat het geen moeite of energie meer kost om het vol te houden. Heerlijk toch?

Een tijdje geleden schreef ik deze blog over een overzichtelijke to do list. Handig om je golden hour mee te beginnen.

Ochtendroutine

+ Tip 2: stel één doel, minder is meer

Vaak willen we veel en houden we veel ballen in de lucht. Helaas leidt dit vaak tot minder resultaat. Focus je dus op één concreet doel en probeer hier voor een tijdje  je aandacht op te houden. Je zult zien dat het een stuk makkelijker gaat. Heb je je doel bereikt? Dan kan je jezelf een nieuw doel voor ogen houden. Dus niet: meer sporten, minder spullen en vaker lezen. Maar: één item erin, één item eruit. Krijg je dus een nieuw boek? Dan weet je wat jou te doen staat!

+ Tip 3: focus op de positieve uitkomsten

Hoe ziet je leven eruit als jij jouw doel weet te integreren in je leven? Wat voor resultaat levert het op? Mensen zijn vaak geneigd om te kijken naar wat een verandering in hun leven hen kost. Maar probeer jezelf juist de positieve uitkomst voor ogen te houden. Twee keer in de week sporten betekent dus niet ‘ik ben dan minder thuis bij mijn gezin’ maar: ‘ik voel mij na het sporten energiek, vol zelfvertrouwen en trots en ben daarom ook, wanneer ik wel thuis ben, een extra fijne partner of moeder’. Vind je het lastig om je hierop te focussen? Probeer eens wat uitkomsten in steekwoorden op te schrijven en hang het op een zichtbare plek in je huis. Zo herinner je jezelf aan al het moois wat op jou ligt te wachten.

+ Mijn ultieme Simpeler Leven tip?

Eigenlijk is er niet één ultieme Simpeler Leven tip, maar het volgende motto helpt mij altijd heel goed om de juiste keuzes te maken: ‘Dream big, start small, go deep!

Ik mag dus groot dromen en enthousiast worden van datgene waar ik naartoe wil werken. Tegelijkertijd houd ik de stapjes naar deze droom toe heel klein en maak ik ze betekenisvol. Zo bereik ik simpel en krachtig waar ik wil zijn.

Doe jij ook mee aan de Morning Make-over?

Ik zou het natuurlijk leuk vinden om deze Morning Makeover met zoveel mogelijk anderen te doen en te delen. Maar voordat je je inschrijft,  wil je er vast eerst nog wat meer over weten.

Wat houdt het in?
+ Vijf dagen (maandag – vrijdag) een video met voorbeelden en theorie 
+ Elke dag een opdracht om je ochtendroutine vorm te geven 
+ Psychologische inzichten over het aanleren van gewoontes. Levenslang bruikbaar;)!
+ Uitwisseling in een besloten Facebook groep of met een zelfgekozen buddy via de app 

De Morning Makeover is van 22-26 januari. In deze week ontwikkel je je eigen ochtendroutine. 

Meedoen?

Zin om met mij mee te doen? Meld je dan hier aan. Met de code FESTIV krijg je €10,- korting:).

– Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simpeler Leven –