Low budget make-over van onze trap met tip voor led strips

Er zijn bijna altijd wel dingen of ruimtes in huis die je een doorn in het oog zijn. Tenzij je een nieuwbouwhuis hebt dat helemaal naar jouw wens is gebouwd misschien. In ons jaren dertig stulpje zijn er in ieder geval nog wat ruimtes die wel een upgrade kunnen gebruiken.

We hebben een aantal projecten op onze to do lijstje staan. Zo is het toilet aan vernieuwing toe, zou ook de badkamer wat gepimpt kunnen worden en hadden we bruine vloerbedekking op de trap uit het jaar 0, dus ook daar mag wel wat aan gedaan worden.

Een kale trap

Omdat mijn vriend en ik beide niet zo van het klussen zijn, is het natuurlijk makkelijk om de wat grotere klussen voor ons uit te schuiven. Maar soms moet je gewoon beginnen en daar dacht hij ook zo over. Op een gegeven moment hoorde ik wat lawaai uit de gang komen en wat bleek? Hij had zo ongeveer alle vloerbedekking van de trap getrokken met als gevolg een kale houten trap met heel veel lijmresten. Zo, nu moesten we wel. Maar eerlijk is eerlijk, heeft er best lang zo uitgezien:

Trap make-over

Trap make-over

Op een gegeven moment zie je het gewoon niet meer zo hè;)? Je raakt er aan gewend. Maar, het werd hoog tijd om er wat moois van de gaan maken.

Het plan

We hadden in eerste instantie niet echt een plan. Dat eerst de vloerbedekking er af moest, was wel duidelijk. Maar dan stap twee: het schuren. Een hels karwei, zeker door de lijmresten die er al zo lang op zaten. Met een goede schuurmachine en een flinke lading alabastine is het er uiteindelijk vanaf gekomen.

De leukste, en meest belangrijke stap was inspiratie opdoen voor een nieuwe look van de trap. Na Pinterest te hebben afgestruind, stuitte ik op een aantal mooie plaatjes. Wat ons het meeste aansprak, waren de Portugese tegeltjes. Maar, omdat dit geen huis is waar we nog lang wonen, vonden we stuk voor stuk tegeltjes plakken niet echt een optie. Ook is het een vrij grote investering, dus we gingen op zoek naar een goedkoop alternatief.

Wat is het dan geworden?

Het is vinyl geworden. Dat klinkt niet zo sexy en spannend, maar op het plaatje zag het er best mooi uit. We hebben ook naar stickers gekeken met een soortgelijke print, maar ik was bang dat deze wat te dun zouden zijn. Het vinyl hebben we via Etsy besteld, echt daar hebben ze werkelijk waar alles! En ik moet zeggen dat de kwaliteit beter is dan ik had verwacht. Het is erg stevig en het plakt goed.

 

Het resultaat

Na heel wat uurtjes lijm verwijderen, schuren en schilderen (met dank aan mijn vriend), is dit het resultaat. Het is zoveel mooier dan de bruine vloerbedekking die erop zat! Overigens is de kleur iets anders geworden dan we in gedachten hadden. De bedoeling was dat de treden grijs zouden worden, maar toen we in de bouwmarkt stonden om verf uit te zoeken, matchte geen enkele grijstint mooi met het vinyl. Thank god dat we een strook hadden meegenomen trouwens, anders was het een hele rare combi geworden. De trap is nu dus blauw in plaats van grijs. maar eigenlijk vinden we dat best heel prima!

Om het helemaal af te maken, zouden we nog een warmwitte led strip onder een paar treden kunnen toevoegen. Ik denk dat dit ’s avonds wel een tof effect kan geven. Binnenkort maar eens proberen!

Trap make-over

Trap make-over

Ben je benieuwd naar meer make-overs? Kijk dan hier.