Klusjes, klusjes, klusjes en eindelijk verhuizen

Do 21 maart

Vandaag werk ik verder aan mijn nieuwe plannen. Het voelt nog als iets dat heel ver weg is, maar elk stapje dat ik zet is weer eentje dichter bij mijn doel. Na een productieve ochtend zoeken we vriendlief op om samen te lunchen, zo leuk dat dat kan!

Oh en vandaag is de tweede editie van LIEFKE magazine uitgekomen, jeej! Ik kan niet wachten om ‘m te zien en in handen te hebben. Helaas moet ik nog even geduld hebben, want hij is nog onderweg naar Londen.

Journal Londen #4Een paar kiekjes die tijdens de lunch maak.

Vr 22 maart

Vandaag ga ik eindelijk het kraambezoek boek van Kyra bijwerken. Een klusje dat al tijden op mijn to do lijst staat. Na flink wat foto’s plakken en teksten schrijven, ben ik eindelijk bij. Zo leuk om weer even naar de eerste maanden terug te gaan.

Verder ben ik een tijdje met mijn Instagram en website bezig. ’s Middags gaan we nog even langs de Boots. Mijn nieuwe Kruidvat hier:). Ik moet zeggen dat ik hier heel goed kan slagen, ook voor alle benodigdheden voor Kyra. Toch fijn om die routines hier al een beetje te krijgen.

Journal Londen #4

Za 23 maart

Vandaag is het tijd om ons huis flink onder handen te nemen. Roeland is alvast richting het huis om weer verder te gaan met de kasten. Ik heb voor de middag wat hulp van vrienden geregeld, zodat we hopelijk alles in één dag kunnen doen, superlief dat ze willen helpen! ’s Middags ga ik ook met Kyra die kant op. Ons eerste ritje samen in de metro. Gelukkig gaat het allemaal goed en arriveren we veilig en wel bij ons huis. Het in elkaar zetten gaat als een speer en ik kan me storten op mijn favoriete bezigheid (ahum), schoonmaken. Nou moet ik zeggen dat het in dit geval wel veel voldoening geeft. ’s Avonds bestellen we eten en terwijl Kyra in de kinderwagen op haar nieuwe kamer slaapt, hebben wij tijd om gezellig te tafelen en de laatste klusjes te doen. Na een dag hard werken is ons huis helemaal ready en schoon!

Zo 24 maart

Aangezien alles gisteren al klaar was, hoeven we vandaag niet naar ons nieuwe huis. Best fijn om een dagje rustig aan te doen. ’s Middags spreken we af met Zweedse vrienden die in Londen wonen. We gaan gezellig in een pub borrelen. Het leuke hier is dat bijna alle restaurants kindvriendelijk zijn. Kyra zit op een ‘high chair’ (zo noemen ze een kinderstoel hier) gezellig de hele middag aan tafel. Ze heeft al goed door hoe ze charmant kan zijn en lacht naar bijna iedere voorbijganger. Ze krijg in ieder geval genoeg aandacht:). We komen rond half 9 thuis, brengen Kyra naar bed en gaan dan snel onze spullen inpakken. Morgen de grote dag!

Journal Londen #4

Ma 25 maart

Een uur eerder dan gepland staan de verhuizers op de stoep. Gelukkig waren we al gedoucht en aangekleed:). Binnen no time is ons tijdelijke appartement leeg en met een volle vrachtwagen rijden ze met al onze spullen naar ons nieuwe huis. Ik blijf met Kyra nog even in het appartement, zodat ze haar slaapje kan doen. ’s Middags gaan wij ook die kant op en als ik aankom is alles al uitgepakt. Mijn hemel ik dacht dat we niet zoveel meer hadden, maar het hele huis staat vol. Het wordt een flinke klus om alles een plekje te geven. We besluiten om met Kyra haar kamer te beginnen, zodat zij in ieder geval kan slapen. Zodra ze slaapt beginnen we met de keuken en dan volgt de rest. Voor we het weten is het rond middernacht, oepsie. Gelukkig is het wel zo goed als klaar.

Di t/m do 29 maart

Zo, deze dagen doe ik maar even in één. Deze week ben ik namelijk bezig geweest met het ontdekken van de omgeving en het verder inrichten van ons huis.  Er zijn nog aardig wat klusjes die gedaan moeten worden, dus wanneer Kyra slaapt gebruik ik deze tijd om op te ruimen en in te richten. Bij mij houdt dat in: net zolang schuiven met spullen totdat ik tevreden ben;). Het is verder niet zo spannend, maar ik merk dat ik het zo fijn vind om onze eigen plek te maken en routine te vinden. Dat houdt me nu voornamelijk bezig, het huis en de omgeving moeten als thuis gaan voelen. Daarnaast moeten er ook nog best wat dingen geregeld worden. Het is daarom ook wat rustiger op mijn blog, ik heb er qua tijd en in mijn hoofd even wat minder ruimte voor. Dat komt vanzelf wel weer.

Kyra is trouwens niet helemaal zichzelf. Ze slaapt veel slechter en eet amper wat. Gezien haar luiers lijken haar darmen ook niet helemaal op orde. Ik vermoed dat het met de voeding switch te maken heeft. We besluiten over te gaan op Nutrilon, eens kijken of we verschil merken.

Vr 30 maart – Ma 2 april

Tja wat kan ik over deze dagen zeggen. Ik had gehoopt op een leuke en gezellige Pasen, maar in plaats daarvan ben ik ziek:(. Blijkbaar hebben de afgelopen maanden er flink ingehakt en geeft mijn lijf nu een signaal af dat ik het even wat rustiger aan moet doen. De combinatie met een beetje heimwee naar ‘thuis’ helpt ook niet mee. Tijd om goed voor mezelf te zorgen. En hoe erg ik er ook van baal, ik kan niet anders dan accepteren dat het even niet anders is. Op maandagmiddag maken we nog wel even een ‘uitstapje’ naar de bouwmarkt voor onze Stuva bank. Een Ikea hack die ik bij Mirjam van Een Goed Verhaal heb gezien (check ‘m hier) en die ik ook voor ons huis wil maken. We halen alvast de plank en later gaan we ‘m wel in elkaar zetten. Ik heb genoeg gedaan voor vandaag;).

Toch een Paasontbijtje:).

De Stuva bank, hij staat zo gezellig!

Kyra is alweer 10 maanden, niet te doen toch??

Di 3 apr

Vandaag wil ik eigenlijk deze blog afmaken, maar in plaats daarvan ga ik met Kyra op stap. Vriendlief heeft per ongeluk beide sleutels meegenomen, dus we gaan met de overground naar hem toe om de sleutel op te halen. Gelukkig voel ik me al een stuk beter. Aangezien we toch die kant op gaan, ga ik meteen even langs Westfield. Nadat we hebben geluncht wil ik op zoek naar een nieuwe jas voor Kyra. Heel erg nodig, alleen kan ik maar niks leuks vinden. Mijn missie voor een jasje mislukt helaas. Voor mezelf scoor ik een broek en bloesje, dat dan weer wel:). Als we in de overground terug zitten steelt Kyra weer eens de show. Wat een aanspraak krijg je toch met een baby.

Het gaat trouwens een stuk beter met haar. Sinds we andere voeding zijn gaan gebruiken eet ze weer alsof ze flink wat te halen heeft. Ze is gelukkig weer heel vrolijk en helemaal de oude. Zo fijn, want ik begon me toch een beetje zorgen te maken.

Wo 4 apr

Wat heerlijk om weer wat energie terug te hebben. Man wat kun je je belabberd voelen als je zo futloos bent. Vandaag ga ik op zoek naar kinderdagverblijven. Overigens nog niet echt met succes. Kyra slaapt maar kort, dus ik heb niet zoveel kunnen doen. Ze kan gelukkig steeds langer even zelf spelen, maar ze komt nog steeds snel naar mij toe. Heel gezellig, maar als je iets wilt doen niet altijd handig;). Iemand tips hoe je je kind wat langer zichzelf laat vermaken?

Verder maak ik de logeerkamer netjes en doe ik wat huishoudelijke klusjes (spannend hè). Ik wil alles netjes hebben, want vrijdag krijgen we logees! Mijn schoonzusje en zwager komen langs met ons kleine neefje. Ik heb zoveel zin om ze te zien en ons huis te showen.

Roeland is laat thuis van zijn werk, dus ik maak ’s avonds deze journal af. Daarna ga ik alvast in bed liggen en kijk ik een aflevering van Grenzeloos verliefd, heerlijk programma!

Dat was ‘m weer voor deze week, bedankt voor het lezen:).

Liefs, Hedwig

In mijn wekelijkse journal geef ik een kijkje in ons Londense leven. Van foto’s met mijn camera en snapshots met telefoon tot verhalen over mijn belevenissen als Dutchie in Londen. Lees hier al mijn Londen journals.