Een week met ups en downs

Ma 5 maart

Vandaag is de eerste dag dat Kyra en ik met zijn tweetjes zijn. Na een heel fijn weekend, begint nu het echte leven. Op dit moment voel ik me even ‘lost’ in de grote stad. Waar moet ik beginnen om hier ons leven op te pakken?

Nadat ik Kyra in bed heb gelegd, heb ik een interview en werk ik aan mijn artikel voor LIEFKE magazine. Ook maak ik mijn wekelijkse journal af, die vanaf morgen elke week online komt. ’s Middags ga ik met Kyra wandelen en doen we boodschappen. Eigenlijk precies een dag zoals ik die normaal gesproken in Haarlem ook had kunnen hebben. Maar het voelt toch anders door de nieuwe omgeving. Even naar de supermarkt duurt bijvoorbeeld ongeveer een uur, omdat ik helemaal niks kan vinden. Aan dit soort dingen merk ik dat ik wel moet wennen.

London Journal #2Vandaag zijn we team roze. Op de foto is wel te zien hoe beweeglijk Kyra is, het is een uitdaging om haar scherp op de foto te krijgen;). 

’s Avonds kijken we een aflevering van The Crown, nu we in Londen wonen moeten we die natuurlijk wel gezien hebben. Ik heb alleen maar positieve verhalen over deze serie gehoord, dus dit is eentje om niet te missen.

Di 6 maart

Ook vandaag begin ik met een interview voor LIEFKE, werk ik de teksten verder uit en maak ik mijn journal af die morgen online komt. Best spannend, ik hoop dat deze nieuwe rubriek aanslaat:). ’s Middags moet ik even wat administratieve dingen regelen, Kyra gaat gezellig mee. In een oersaai kantoor (TL verlichting en geen aankleding, je kent het wel) steelt ze volledig de show, iedereen is gek op haar. Of hem, want veel mensen denken dat ze een jongetje is. Ja, zelfs als ze een roze sjaal om heeft, snap jij het? Note to deze mensen: een baby met kort of weinig haar is niet per definitie een jongen.

London Journal #2Wandelen door de mooie Londense straten.

Na deze inspirerende (ahum) afspraak, lopen we langs het kantoor van vriendlief. Hij had ‘per ongeluk’ mijn sleutel meegenomen, goede reden voor een bezoekje. We gaan nog even boodschappen doen en ik haal een zak potgrond om mijn baby bananenplantje te stekken (de moeder heeft de verhuizing niet overleefd). Maar helaas mislukt mijn stek-poging en is er dus niets meer van mijn mooie plant over.

London Journal #2

Wo 7 maart

Vandaag wil ik met de inrichting van ons nieuwe huis bezig. Ik merk dat ik iets moet gaan doen wat me wat positieve energie geeft, want ik heb een beetje een off day. Ik kan geen leuke foto’s maken in dit huis, ik heb de oplader van mijn camera bij de andere spullen die nu in de opslag zitten en ik weet even niet wat ik met mijn blog aanmoet. Het gaat met ups en downs. Ik hou me wel groot, maar ik vind het niet allemaal even makkelijk. Tijd dus om te focussen op leuke dingen. Nadat ik wat werk heb gedaan en aan mijn website heb gesleuteld, besluit ik om Pinterest en webshops af te struinen, op zoek naar inspiratie. Ik heb zoveel zin om van ons nieuwe huis echt ons eigen plek te maken.

London Journal #2Een glimp van de keuken in ons nieuwe huis.

’s Middags ga ik nog even met Kyra langs Westfield om een oplader voor mijn camera te kopen. Uiteindelijk kom ik terug met een jas voor mezelf en een lading nieuwe kleertjes voor Kyra, maar zonder oplader. Oeps:). Ik voel me overigens weer een stuk beter. We hebben een leuke middag gehad én ik ben geslaagd voor een toffe jas.

’s Avonds maak ik een pasta en gaan we verder met The Crown, echt een goede serie. Het is zo mooi gemaakt en interessant om meer te weten te komen over het Britse koningshuis.

Do 8 maart

Nadat Kyra eten heeft gehad en ik met haar heb gespeeld, zijn we twee uur verder en breng ik haar naar bed. Wanneer ze ligt te slapen, doe ik mijn derde interview voor LIEFKE. Ik heb een ontzettend leuk gesprek en na afloop werk ik de tekst alvast een beetje uit.

Kyra wordt wakker en we gaan lunchen. ’s Middags doen we een tweede poging om een oplader te vinden. Dit keer heb ik meer succes en scoor ik eentje bij een vage winkel. Maar gelukkig kan ik weer foto’s maken!

Na de lunch speel ik met Kyra en daarna breng ik haar naar bed. Heb ik mooi tijd om even aan mijn blog te zitten. Maar eerst wil ik nog even mijn kettinkje uit de knoop halen. Ik kan er namelijk niet tegen dat het niet lukt, dus ik ga net zolang met veel geduld door tot hij (met een pincet) eindelijk uit de knoop is. Fieuw, kan ik weer verder;).

Ik kan eindelijk weer foto’s maken.

Net op het moment dat mijn ketting eindelijk uit de knoop is en ik aan mijn blog wil beginnen, hoor ik dat Kyra wakker wordt. De blog moet even wachten, ik ga lekker aandacht aan mijn meisje geven.

Vr 9 maart

Vandaag doe ik wederom een poging om te schrijven, maar ik word opgeschrikt door het immense kabaal van de rookmelder. Op mijn sokken loop ik met Kyra naar beneden. Zoals ik al vermoedde is het gelukkig vals alarm, maar ik sta nog een beetje na te trillen vanwege de schrik van het harde geluid.

Ik ben nog niet helemaal happy vandaag. Ik merk dat ik toch wel een beetje moeite heb om me hier thuis te voelen. Bovendien zit ik hier alleen en voel ik echt de behoefte om dingen te gaan ondernemen en een doel te hebben.

’s Avonds heb ik een goed gesprek met Roeland en hebben we het over wat ik hier wil gaan doen. Ik vind mijn blog en schrijven heel leuk, maar ik zoek en wil meer dan dat. We maken een plan (Roeland komt met een heel goed idee) en ik voel meteen nieuwe energie en enthousiasme. De bedoeling is dat Kyra hier over een poosje twee dagen naar een kindergarten gaat, zodat ik aan mijn plannen kan werken. Hopelijk kan ik hier later meer over delen.

Za 10 maart

Vandaag staat een lunch met Nederlandse vrienden die ook in Londen wonen op de planning. Voordat we hebben afgesproken gaan we, om het echte ‘Londen gevoel’ te krijgen, nog even langs Westminster en The Big Ben. Na het maken van wat foto’s lopen we richting Southwark, een hele leuke culturele omgeving met veel eetgelegenheden. Ik krijg meteen een vakantiegevoel als ik hier rondloop, heerlijk!

London Journal #2

London Journal #2

De lunch loopt uit tot 9 uur ’s avonds (het is heel gezellig;)) en uiteindelijk zijn we om 10 uur thuis. Wát een topdag was dit! Kyra is de hele dag mee geweest. Zo leuk om te zien hoe blij ze is en hoe ze met iedereen contact maakt. Ze krijgt veel aandacht en zelfs op de gezichten van de meest star kijkende personen, krijgt ze een lachje terug. Anyway, thuis doen we haar snel in bad en brengen haar dan lekker naar bed. Vervolgens duiken wij nog even in een aflevering van The Crown.

Het prachtige uitzicht vanaf Southwark. 

Zo 11 maart

Vandaag staat er een bezoekje aan de Ikea op de planning. We hebben een nieuwe kledingkast nodig en over een week krijgen we al de sleutel, dus er is enige haast bij geboden. Na een rondje in een veel te drukke Ikea (wat wil je op zondagmiddag), weten we wat we willen kopen. Aan het eind loop ik tegen een nieuwe groene vriend aan. Een prachtige cactus die ik niet kon laten staan, hij moest en zou mee. Aangezien we hier nog geen auto hebben, heb ik de hele weg terug (die was best lang) een grote cactus onder mijn arm meegesjouwd, but it’s all worth it:)!

London Journal #2

Ma 12 maart

Vandaag hebben we een afspraak voor ons National Security Number, die heb je nodig om hier te mogen wonen en werken. Na deze formaliteit hebben we iets leuks op de planning staan, namelijk ons nieuwe huis bekijken! Best spannend om het weer te zien, maar zodra de deur opengaat voel ik meteen weer hetzelfde als de eerste keer. Heerlijk om hier weer te zijn, ik kan niet wachten tot we er wonen.

We lopen nog een rondje door de buurt en komen erachter dat we een mega (maar dan ook echt MEGA) grote supermarkt dichtbij ons huis hebben die jawel, 24/7 open is. Vet handig voor als ik ’s nachts boodschappen wil doen;). Nog blijer wel ik toen ik goede flesvoeding voor Kyra vond én toen ik zag dat de Pampers hier prima betaalbaar zijn. Waar een mens al blij van kan worden;). Ook zijn er een paar mooie parken en een leuke winkelstraat. Het voelt nog steeds zo goed dat we deze plek hebben gekozen.

London Journal #2

’s Avonds doe ik een drankje met Lotje, die ik via Instagram ken. Ze is voor haar werk in Londen, dus een mooie gelegenheid om elkaar in real life te ontmoeten. We hebben een hele gezellige avond en voor we het weten zijn we een paar uur verder en rijden er geen metro’s meer. Oeps. Ik kan gelukkig terug lopen en Lotje pakt een Uber.

Di 13 maart

Vandaag doe ik het laatste interview voor mijn items in LIEFKE, maak ik deze journal af en heb ik een leuk Skype gesprek met Yfke. Daarna zet ik mijn Ikea bestelling klaar. Beetje jammer alleen dat de kast die we wilden niet online te bestellen is. Ik ga zometeen op zoek naar een alternatief, want een slaapkamer zonder kast is natuurlijk niet zo handig.

Na de afgelopen dagen, met ups en downs, voel ik me nu heel goed. Ik ben nog steeds blij met deze kans en vind het heerlijk om in zo’n mooie en energieke stad te wonen. Er is zoveel te ontdekken en ondanks dat ik hier echt mijn plekje weer moet vinden, is het fijn om hier te zijn. De eerste bezoekjes van vrienden staan ook al gepland, ik kan niet wachten om ons Londense leven aan ze te laten zien!

London Journal #2Ons tijdelijke appartement, boven een yogaschool (waar soms de raarste geluiden vandaan komen..).

De mooi straat van ons tijdelijk huis.

Tot zover mijn weekjournal. Hopelijk vinden jullie het leuk om mee te kijken:). En zijn er vragen of dingen die je graag zou willen weten of zou willen zien? Let me know!

Lees hier al mijn Londen journals.

In mijn wekelijkse journal geef ik een kijkje in ons Londense leven. Van foto’s met mijn camera en snapshots met telefoon tot verhalen over mijn belevenissen als Dutchie in Londen.