Een paar weken verder

Wow, zo waren we opeens vier weken verder sinds de laatste journal. Het feit dat de weken zo ontzettend snel voorbij vliegen, lijkt me een goed teken:). Ik heb besloten om niet meer van dag tot dag te schrijven, want via stories krijg je al best een goede indruk van wat ik elke dag doe (en niet alle dagen zijn ook even boeiend om over te schrijven;)). Toch vind ik het wel heel leuk om jullie een kijkje te blijven geven in ons leven hier en om dit later zelf weer eens terug te kunnen lezen.

Het is zo fijn om te merken dat ik echt mijn draai begin te vinden hier. Mijn energie is weer terug en ik heb zin om veel te ondernemen. Het bijzondere is dat juist de kleine dingen die in Nederland zo vanzelfsprekend waren en we hier nu hebben geregeld, er aan bijdragen dat ik me hier meer thuis begin te voelen. Alsof je dan meer onderdeel van de society hier bent. Om een paar voorbeelden te noemen:

  • Het openen van een Engelse bankrekening
  • Een Brits telefoonnummer regelen
  • Ingeschrijven bij een huisarts
  • Kinderopvang
  • En… WiFi!!! Oooh zo fijn, dat heb ik wel gemist hoor.

Allemaal dingen die in Nederland al geregeld waren. Het opzeggen ging vrij moeiteloos, maar dingen uitzoeken, aanvragen, registreren… Dat vergt meer energie en geduld. Nu we hier een poosje zitten en op een paar dingen na zo goed als alles hebben geregeld en uitgezocht, wordt het allemaal wat makkelijker.

Ons huis is al zo goed als af en het voelt inmiddels echt als thuis!

Foto: Mirjam Hart

Kyra lijkt het hier trouwens ook nog steeds naar haar zin te hebben. Ze is inmiddels helemaal gewend aan de stad, gaat overal mee naartoe en is super sociaal en blij. Fijn om te zien dat ze hier ook op haar plek is.

Tijd

Nu veel dingen geregeld zijn, kan ik weer wat meer tijd nemen om te aarden en aan mijn plannen te werken. Over het algemeen wil ik alles vooral heel snel voor elkaar hebben. Ik verwachtte van mezelf dat ons leven hierbinnen no time up and running zou zijn. Ik geef toe, daar had ik me op verkeken en ik stond misschien wel iets te makkelijk in de verhuizing naar het buitenland.

In de praktijk heeft het meer impact gehad dan ik dacht. Gelukkig hoor ik herkenbare verhalen om me heen van mensen die maanden en soms zelfs een jaar nodig hadden om te wennen. Helemaal niet zo gek dus dat het wat tijd kost en dat ik soms door de bomen het bos niet meer zag.  Ik mag dus wel wat minder streng zijn voor mezelf en de tijd nemen om mijn plek te vinden. Ik doe wat rustiger aan op Insta en op mijn blog en voel daardoor minder druk en meer vrijheid. Alles op mijn manier en op mijn tempo, even geen opgelegde druk en verplichtingen meer. Hierdoor kan ik meer genieten van ons leven hier, alles van dag tot dag bekijken en werken aan mijn plannen voor de toekomst.

Overal om mij heen vind ik hier inspiratie. 

Wat zijn dan die plannen?

Natuurlijk zit ik hier niet om alleen maar rustig aan te doen, al is dat in de zomermaanden best even fijn en geeft het nieuwe energie en inspiratie. Maar ik wil ook iets bereiken en hiervoor heb ik de afgelopen weken een plan gemaakt. Allereerst ga ik in september beginnen aan een studie fotografie. Een mooie kans die ik krijg via het werk van mijn vriend. Ik wil er helemaal voor gaan, zodat ik over een jaar (en hopelijk al eerder) als freelance fotografe aan de slag kan. Dit ga ik combineren met mijn schrijfwerk voor LIEFKE en mijn blog.

Hoe ik hier precies invulling aan ga geven, dat weet ik nog niet. Het voordeel is dat ik dit overal vandaan kan doen, waardoor ik mijn werk met me mee kan nemen, ook als we weer gaan verhuizen. Wat ik precies met mijn blog ga doen, dat weet ik nog niet. Als ik hier aan het werk wil, zal ik toch ook echt naar het Engels moeten switchen. Ik ben nu aan het bedenken of ik helemaal opnieuw met een ander concept begin, of dat ik festiv.nl en een nieuwe site naast elkaar laat lopen. Ik wil in ieder geval meer gaan delen over de leuke plekken hier. Hoe en wat precies dat weet ik nog niet, maar het is allemaal te leuk om niet te delen:)! To be continued.

Kinderopvang

We hebben inmiddels een leuke kinderopvang voor Kyra gevonden. Vanaf 1 juli gaat ze hier naartoe, dus dit geeft mij wat extra ruimte. Ik denk dat ik op de dag dat ze naar de opvang is meer kan doen dan wat ik normaal gesproken in een week doe;). Ook vind ik het fijn voor haar dat ze met andere kindjes kan spelen en de taal gaat leren.

Bezoek en vrienden in Londen

We hebben inmiddels al wat leuke bezoekjes gehad. Het is zo leuk wanneer vrienden of familie langskomen en we onze favoriete plekken en ons huis kunnen laten zien. Daarnaast heb ik hier al leuke mensen leren kennen en spreken we regelmatig in het weekend met vrienden af. Ik vind het leuk dat het hier allemaal wat spontaner en minder gepland gaat. We spreken ergens af, zien wel hoe de dag loopt en vaak eindigt het veel later dan we van tevoren hadden gedacht. Gelukkig vindt Kyra het allemaal prima en gaat ze gezellig overal mee naartoe. Ik ben blij dat we ook het sociale stukje aan het opbouwen zijn. Ik vind het heerlijk om met z’n drieën dingen te ondernemen, maar de afwisselingen met vrienden en nieuwe mensen ontmoeten, vind ik ook onwijs leuk en geeft me veel energie.

Vorig weekend kreeg ik, zoals je waarschijnlijk in onze Insta spam wel hebt gezien, bezoek van blogvriendin Mirjam (Een Goed Verhaal). We hebben zoveel toffe dingen gedaan dat ik er wel een hele blog aan zou kunnen wijden. Hieronder een kleine impresse:).

Lekkere taartjes eten bij Élan café, en natuurlijk poseren voor deze Instagrammable wall.

Prachtige zonsondergang vanuit de Skygarden. 

 Nederland

Morgen gaan we anderhalve week naar Nederland! Volgende week is Kyra jarig en dit gaan we met familie en vrienden in Nederland vieren. Ik kijk er enorm naar uit! We gaan voor de eerste keer met de Eurostar, ik ben heel benieuwd hoe dat bevalt.

Al met al kan ik oprecht zeggen dat het goed gaat hier. Het maakt me best trots dat ons leventje hier inmiddels aardig op de rit is en dat we echt kunnen genieten van wat Londen te bieden heeft. We kunnen wel stellen dat deze stap weer nieuwe kansen geeft en deuren geopend heeft.

In mijn journal geef ik een kijkje in ons Londense leven. Van foto’s met mijn camera en snapshots met telefoon tot verhalen over mijn belevenissen als Dutchie in Londen. Lees hier al mijn Londen journals.