Wo 11 april

Eindelijk heb ik zin om wat te gaan ondernemen. De afgelopen weken kostten de dagelijkse dingen mij genoeg energie. Hierdoor voelde ik er weinig voor om wat anders te ondernemen. Inmiddels vind ik het wel tijd dus om iets te gaan doen, om zo hier ook echt een leventje op te kunnen bouwen.

Via internet kwam ik verschillende Children’s centres in de buurt tegen. Er wordt hier ontzettend veel voor baby’s georganiseerd. Vrouwen krijgen hier een half jaar verlof en het is best gebruikelijk om daar een half jaar onbetaald verlof aan vast te plakken. Ik vermoed dat dit ook de reden is dat hier veel voor ouders met kinderen wordt gedaan. In de Children’s centres zijn verschillende sessies, waaronder play and learn en free to move, voor 0-1 jaar. Vooral die laatste lijkt me perfect voor Kyra en hopelijk leer ik hier wat leuke moeders kennen.

Playtime

Licht gespannen ga ik richting het Centre. Gelukkig heb ik Kyra bij me, daar kan ik me nog een beetje achter verschuilen;). Eenmaal aangekomen worden we hartelijk ontvangen, moet ik registreren en daarna kan Kyra helemaal losgaan. Ze moet even wennen maar al snel kruipt ze rond alsof ze nooit anders gedaan heeft. Het is een leuk clubje met wat andere kindjes, ik ben blij dat ik gegaan ben!

Journal 6

Do 12 april

Vandaag begin ik met een interview voor LIEFKE. De laatste voor de derde editie. Na een heel leuk gesprek ga ik foto’s maken in huis. Dat betekent heel veel schuiven tot ik wat mooie plaatjes heb gemaakt.

Vr 13 april

Aangezien het children’s centre zo goed is bevallen, besluit ik om nog een keer te gaan. Deze keer ga ik voor eentje dichter in de buurt. Kyra gaat weer heerlijk spelen en na afloop pakken we de metro om te lunchen met Roeland. Na de lunch lopen we door wat mooie straatjes en ga ik weer naar Westfield (ik ben inmiddels een bekend gezicht daar;)). Ik ruil een paar kleertjes die ik voor Kyra had gekocht voor een maatje groter. Man man wat groeit ze snel!

Gezellig samen wandelen door de mooie straten. 

Za 14 april

We beginnen de dag met de nodige huishoudelijke zaken:). Ik heb helemaal geen zin in schoonmaken, maar het moet nodig gebeuren. Na flink doorpakken hebben we om half 11 alles klaar en is er de rest van de dag tijd voor leuke dingen.

We hebben ’s middags afgesproken met een Nederlandse collega  (+ vrouw en kinderen) van Roeland. Sportief als we zijn, gaan we er lopend naartoe. Na een wandeling van een klein uurtje, komen we aan bij hun huis. We drinken wat en vertrekken vervolgens naar het park. Kyra gaat voor de eerste keer op de schommel, ze vindt het geweldig! Na de nodige ‘swings’ is het mooi geweest. Een ander stel, dat tegelijk met ons naar Londen is verhuisd, sluit ook aan en even later zitten we met z’n alles op een terras. Die spontane ontmoetingen en de gezelligheid vind ik hier echt heel leuk. Er wordt minder gepland en we zien wel hoe de dag loopt. Uiteindelijk vertrekken we pas rond 7 uur en halen we onderweg ergens wat eten. Eenmaal thuis gaan we serie kijken en relaxen.

Eerste keer op de schommel met haar prethoofd:). 

Kyra is gek op menukaarten.

Zo 15 april

Vandaag staan er weer wat klusjes op de planning. We maken de bank in de woonkamer af, hangen wat dingen aan de muur en slepen onze loungebank naar de tuin. Hij paste niet naar het dakterras, dus hij stond een tijdje op Kyra haar kamer. Via haar raam en de tuin van de onderburen komt hij uiteindelijk op de juiste plek te staan, zo fijn dat het is gelukt! Voor we er erg in hebben is er alweer een dag voorbij. We gaan snel nog naar buiten om een rondje te wandelen door het park.

Ma 16 april

Ik ga weer met Kyra naar het Children’s centre, deze keer om haar te laten wegen. Het werkt hier een beetje anders dan het consultatiebureau in Nederland. Je hebt inloopspreekuren en kunt geen afspraak maken. Gelukkig is er nog niemand en zijn we meteen aan de beurt. Ik hoor meer over hoe het hier werkt en alle informatie over Kyra wordt geregistreerd. ’s Middags maak ik mijn interview af. Kyra slaapt steeds korter, dus ik moet de tijd tijdens haar slaapjes goed benutten. Ik probeer met haar te oefenen dat ze wat langer alleen kan spelen, maar dat is nog best lastig.

Di 17 april

Vandaag begin ik met een onwijs leuk gesprek met Yfke (oprichter LIEFKE). Ik vertel haar over mijn plannen en we delen alles wat ons bezighoudt. Na anderhalf uur (!) bellen hang ik gemotiveerd weer op. ’s Middags ga ik langs een dokter om in te schrijven, weer iets waar de nodige formulieren voor ingevuld moesten worden. Ik ben wel blij dat alle ‘regeldingen’ straks voorbij zijn. Er komt toch best wat kijken bij een verhuizing naar het buitenland.

’s Middag stap ik voor de tweede keer op de fiets. Ik ontdek een leuke route waar ik prima kan fietsen. Het blijft anders dan in Nederland, maar ik ben al heel blij dat ik hier wat leuke rondjes kan maken.

Journal 6

 

Wo 18 april

Zo loop je in een winterjas en zo loop je in een korte broek. Wat een heerlijk zomers weer is het opeens! Ik krijg meteen een vakantiegevoel. ’s Ochtends ga ik weer met Kyra naar het Children’s centre. Er is een soort parcours uitgezet waar ze helemaal op los kan gaan. Kruipen, klimmen, voelen, door tunnels heen. Echt onwijs leuk voor haar en ik ontmoet weer wat leuke mensen. Hier wil ik zeker elke woensdag met haar naartoe.

’s Middags wil ik eigenlijk deze journal afmaken. Maar het is zulk mooi weer en mijn motivatie is ver te zoeken. Ik besluit om niks van mezelf te ‘moeten’ en lekker met Kyra van het mooie weer te genieten. Later gaan we langs een opticien, want ik moet nodig nieuwe lenzen. Weer iets wat ik van mijn to do lijstje af kan strepen. Al moet ik volgende week nog wel terug voor een meting.

Zonsondergang vanaf ons dakterras.

Do 19 april

’s Ochtends is Roeland een ochtend vrij. Hij installeert het traphekje waardoor Kyra nu veel meer beweeg- en speelruimte heeft. Weer een klusje van de lijst afgevinkt:). We gaan ook nog even langs de bouwmarkt in de buurt waar ze best veel planten verkopen. Volgend weekend hebben we een auto gehuurd, dus we doen alvast wat inspiratie op zodat we ongeveer weten wat we met de auto op willen halen. Ik neem twee kamerplanten en één buitenplant mee. Deze plantenmoeder is weer helemaal in haar element met de nieuwe aanwinsten:).

What to do met mijn blog

’s Middags verpot ik wat planten, maak ik de logeerkamer klaar voor ons bezoek van dit weekend en typ ik deze journal af. Ook denk ik na over wat ik precies wil met deze journal en mijn blog. Ik heb plannen om een en ander in een nieuw jasje te gieten. Een jasje dat beter bij mij past en mij blijer maakt én ik beter kan combineren met thuiswerken en een baby. Ik merk nu namelijk door de verhuizing en een baby thuis dat ik vrij weinig gedaan krijg voor mijn blog. Er moet weer meer balans en nieuwe inspiratie komen. Hoe ik dit precies ga doen weet ik nog niet, maar ik weet wel dat ik minder ga bloggen, om zo op anders dingen te kunnen focussen.

’s Avonds spreek ik af met twee Nederlandse meisjes die ik nog ken van de vorige keer dat ik hier woonde. We gaan aan de Thames eten en drankjes drinken. Soms is het zo fijn om een avondje voor jezelf te hebben, heerlijk om er even uit te zijn. Na een gezellige avond beland ik per ongeluk in de verkeerde trein die geen tussenstops maakt, oeps. Bij het eindstation pak ik een taxi (lang leve Uber!), gelukkig was ik niet heel ver van huis:).

Dat was ‘m weer. Leuk dat je hebt gelezen (of gekeken;)).

In mijn wekelijkse journal geef ik een kijkje in ons Londense leven. Van foto’s met mijn camera en snapshots met telefoon tot verhalen over mijn belevenissen als Dutchie in Londen. Lees hier al mijn Londen journals.