Ben je op zoek naar leuke cadeautips voor een baby die één wordt? Lees dan even verder.

Vorige week vroeg ik op Instagram cadeautips voor onze dochter die binnenkort één wordt. Ja je leest het goed, Kyra wordt één! Ik ga hier geen clichés uit de kast halen over hoe snel het gaat enzo, want dat weten we allemaal;). Wel kreeg ik zoveel reacties en leuke tips, dat ik deze graag hier met jullie wil delen.

Note: dit artikel is niet gesponsord. Ik heb deze blog gemaakt, omdat ik het leuk vind om deze tips en inspiratie te delen. 

Aangezien wij het in Nederland vieren en weinig mee kunnen nemen naar Londen, vraag ik als cadeau een bijdrage, zodat we hier iets moois voor Kyra kunnen kopen. Ik vind dat eigenlijk ook wel fijn, want zo wordt ze ten minste niet overladen met veel te veel speelgoed. Ik ben er sowieso wel voorstander van om één of twee grote cadeaus te kopen, aangevuld met wat kleine dingetjes. Maar vooral niet teveel;).

Oké, komt ie, in de categorie grote cadeaus:

1 – Wheelybug

Deze tip is denk ik het vaakst gedeeld: de Wheelybug. Een soort loopauto in de vorm van een dier. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en hij schijnt bij velen echt een succes te zijn!

2 – Tipi

Gegarandeerd succes volgens mij. Zo’n tentje is superleuk om in de spelen en je kunt er ook nog wat speelgoed in kwijt. Mocht je net als ik van een opgeruimd huis houden, dan is dit volgens mij een win-win:). Hier vind je trouwens hele leuke tipi’s!

3 – Keukentje

Het welbekende DUKTIG IKEA keukentje is ook echt een succesnummer als ik de verhalen mag geloven. Online vind je talloze ideeën om de keuken in een ander jasje te gieten en er een hippe variant van te maken. Hier koop je bijvoorbeeld speciale stickers om ‘m mee te pimpen. Je kunt natuurlijk ook een tweedehands keukentje kopen en opknappen.

4 – Grimms regenboog

Deze kende ik nog niet. De Grimm’s regenboog is een houten stapeltoren en ziet eruit als, je raadt het al, een regenboog. Je kunt er van alles van bouwen en allerlei kanten mee op. Hij is er ook nog in een zwart/wit variant.

5  – (Houten) loopwagen

Kyra heeft als kraamcadeau een hele toffe houten poppenwagen gekregen. Hij is van Ooh Noo en je shopt ‘m onder andere hier. Er zijn natuurlijk nog veel meer varianten, maar volgens mij is een loopwagen altijd een goed idee.

6 – Mircostep

Je ziet in Londen heel veel kindjes op een step. Je legt hier vaak grotere afstanden af, dus dit is een ideale oplossing om je wat sneller te kunnen verplaatsen met een kindje. Een kindje van één is natuurlijk nog wat jong voor een normale step, maar Micro step heeft een uitvoering met een zitje. Deze kan vanaf één jaar gebruikt worden. Je shopt ‘m hier.

7 – OyOy speelkleed

Perfect voor op de kinderkamer: het speelkleed van het Deense merk OYOY. Het kleed is gemaakt van organisch katoen en heeft een met de hand gedrukte print van een weg. Misschien meer geschikt voor jongens, maar ik denk dat meisjes er ook best plezier van kunnen hebben.

8 – Hobbelpaard

Dit is voor mij toch wel een beetje nostalgie. Uren zat ik bij mijn opa en oma te hobbelen op het hobbelpaard, de plek waar mijn liefde voor paardrijden begon. Ze zijn er in alle soorten en maten, maar ik vind dit wel een mooie paardje. En deze rotan variant is ook leuk! Ook hierbij kun je natuurlijk ook voor tweedehands gaan.

9 – Wobbel

Ik heb verschillende reacties over de Wobbel gehoord. Bij de één een groot succes, bij de ander ligt hij in een hoekje te verstoffen. Hij stond wel op mijn lijstje, maar ik ben er nog niet zeker van of dit een geschikt cadeau is voor een eerste verjaardag. Maar omdat ik het wel een tof ding vind, zet ik ‘m hier wel tussen.

10 – Zandbak of zand- en watertafel

Een zandbak mag natuurlijk niet in het lijstje ontbreken en gaat er zeker komen. Vooral deze variant met een opklapbaar bankje vind ik heel tof! Oh en deze leuke zand- en watertafel kreeg ik ook als tip. Erg handig dat je ‘m zowel voor zand als water kunt gebruiken.

Tot zover mijn cadeau ideeën en inspiratie. Dat wordt nog moeilijk kiezen, er is zoveel leuks! Aangezien de producten van bovenstaande lijst vrij kostbaar zijn, vind je hieronder nog een aanvulling van kleinere en goedkopere cadeaus.

Ze heeft al een mooie verzameling spullen, dus we houden het een beetje binnen de perken;).

Nog een goede tip die ik trouwens kreeg: voordat je een duurder speelgoed koopt, kun je ook eerst iets soortgelijks bij een spelotheek lenen om te testen of je baby er daadwerkelijk mee gaat spelen:).

Ideeën voor kleine cadeaus

+ Play Doh (klei)
+ Duplo
+ Grimms poppetjes
+ Grapat nins
+ Crayola viltstiften
+ Knutselpullen
+ Houten blokken
+ Fisher price little people
+ Boekjes
+ Popjes of knuffels

Welke cadeautips heb jij nog toe te voegen aan deze lijst?