Hotspot ‘Het Veerkwartier‘ stond al best heel lang op mijn lijstje. Daarom ging ik afgelopen weekend met vriendin en hotspot maatje Melle eindelijk een bezoekje brengen aan deze plek.

Hotspot Haarlem: Het Veerkwartier

Ik had eigenlijk in de zomer al een keer naar het Het Veerkwartier willen gaan (het zit namelijk aan het water), maar dat is er niet van gekomen. Achteraf best jammer, want ik denk dat dit ook echt een hele fijn plek is bij mooi weer. Maar ook bij koud herfstweer kun je hier heerlijk toeven. Want ondanks dat het er bijna binnenkomst best fris aanvoelt, is het rondom naast de houtkachel behaaglijk warm.

Het leuke aan deze plek is dat je de drukke stad even kunt ontvluchten, het gebouw staat namelijk middenin de natuur naast De Veerplas. Het Veerkwartier is overigens niet zomaar een gebouw. Het is opgebouwd uit oude zeecontainers, een kas en een houten hut en het interieur bestaat uit allemaal tweedehands materialen. Alle verschillende materialen, spullen en kleuren maakt het een gezellige sfeer en fijne plek.

Volgens eigen zeggen is Het Veerkwartier een stadse vrijhaven waar iedereen zich welkom en zelfs een beetje thuis voelt. En ik moet zeggen dat het ook echt zo voelt als je hier zit. Het is echt een creatieve plek waar iedereen welkom is.

Hotspot Veerkwartier HaarlemDit fijne plaatje is gemaakt door Melle.

De verschillende hoekjes die er zijn, maakt dat je meteen een soort huiskamergevoel krijgt. 

Pelletkachel

Iets wat zeker op mijn woonwenslijst staat, is een houtkachel. Ik ben een enorme koukleum en als er ergens een houtkachel is, dan zit er ik het liefste pal naast. Ik kon het dan ook niet laten om me hier lekker met mijn thee zo ongeveer in de kachel te nestelen. Overigens lijkt dit een houtkachel, maar het is dus een pelletkachel. Met deze pelletkachel wordt CO2-neutraal gestookt, milieuvriendelijk dus!

Ontbijt

Melle en ik zijn gek op lekkere ontbijtjes. We worden altijd blij wanneer er yoghurt met zelfgemaakte granola op het menu staat. Het ontbijtmenu is hier overigens wat beperkt (als je geen brood of warme maaltijd wilt eten ’s ochtends). Naast de yoghurt kozen we daarom een speltpannenkoek van het kindermenu. Heel erg lekker, dus wat mij betreft mag deze ook wel op de ontbijtkaart komen te staan:). Voor lunch, avondeten of iets lekkers bij de thee is de keuze overigens wel uitgebreid.

 

Benieuwd naar mijn andere hotspots? Kijk dan even hier!