Festiv goes London: huizenjacht part 1

Over twee maanden begint ons grote avontuur en verhuizen we naar Londen. Daarom zijn we alvast begonnen met onze huizenjacht. Natuurlijk neem ik jullie hier graag in mee.

Sardientjes in een blik

Terwijl we op een druk metrostation in een overvolle metro stapten, herinnerde ik mij opeens datgene wat ik absoluut niet miste aan Londen. Als sardientjes in een blik, stond ik mij af te vragen waarom we ook alweer de keuze hadden gemaakt om hier naartoe te verhuizen. Oké, het was middenin de spits, dus niet het ideale moment voor de eerste indruk. Gelukkig weet ik ook dat ik straks nauwelijks in de spits hoef te reizen en dat we wat buiten het centrum gaan wonen. En tja, dit is nou eenmaal het Londense leven.

Londen huizenjachtEven wennen aan de drukte..

Toch voelde het ook meteen weer heel vertrouwd. Alsof ik er in plaats van twee jaar geleden, vorige week nog was geweest.

Viewings

Er stonden in totaal zes zogeheten ‘viewings’ (denk hier een Brits accent bij) op het programma. Van de honderden huizen die we online hadden bekeken, was dit de schaarse selectie die overbleef. Hoopgevend niet;)? Naast het feit dat veel huizen afvallen, omdat ze simpelweg te lelijk zijn, ben ik nogal veeleisend. Die makelaars zullen wel denken;). Een paar jaar geleden was ik blij geweest met wat we nu hebben gezien. Nu zoek ik naar het onmogelijke. Ik ben veel met interieur bezig, werk vanuit huis en daarom is het voor mij heel belangrijk dat het een tof huis is. Dus zolang de klik met het huis er niet is, zoeken we verder.

De huizen

Nadat we onze spullen in het hotel hadden gedropt, konden de viewings beginnen. Bij elk huis ontmoetten we typische Britse makelaars, die ik maar moeilijk kon verstaan. Toch even wennen, dat Britse accent.

Al snel bleek hoe vertekend foto’s kunnen werken. Veel huizen waren in het echt namelijk veel kleiner of donkerder. Een tegenvaller als je er iets anders van verwacht. Wel een extra bevestiging hoe belangrijk het is om een huis in het echt te zien.

Een aantal van jullie zullen via mijn Instagram Stories al het een en ander hebben gezien. De foto’s zijn een beetje anders dan jullie van mij gewend zijn. Ik heb de hele dag snel tussendoor foto’s met mijn iPhone geschoten. Het was ook zo wat om in elk huis een uitgebreide fotoshoot te doen;). Om een indruk te geven heb ik hieronder wat foto’s gezet.

Londen huizenjachtIk hou van brick walls! Helaas was ook dit huis kleiner dan verwacht.

Londen huizenjachtHele toffe badkamer, maar douchen in dit bad met zo’n vies douchegordijn om me heen zie ik niet zo zitten.

Londen huizenjachtDe tegeltjes en vloer vond ik heel tof, maar het huis had iets teveel nadelen. 

Londen huizenjachtDit appartement was helemaal vernieuwd, maar had helaas een slaapkamer te weinig. 

Het perfecte huis

Ik wil alles wat in Londen heel moeilijk te vinden is. Een licht huis, lichte vloer, grote open ruimtes, geen vloerbedekking, een grote tuin… Maar laten ze in Engeland nou net houden van kleine hokjes, donkere vloeren, vloerbedekking, druk behang, de meest onmogelijke kleurencombinatie.. I just don’t get it. Het liefst zou ik de mooiste elementen uit huizen die we nu hebben gezien samenvoegen en hier één huis van maken. Maar goed, dat gaat niet. Ik moet ook realistisch zijn en misschien mijn eisen wat bijstellen. Gelukkig hebben we nog even en heb ik nog steeds hoop dat er wel iets komt wat in de buurt komt van onze wensen.

Londen huizenjacht

Londen verhuizingLeuke Londense straatjes met mooie deuren.

To be continued

Ondanks dat hét huis er nog niet tussen zat, was dit bezoek zeker waardevol. Naast dat het heel leuk was om hier samen weer te zijn, was het heel zinvol om wat buurten te bekijken. Je kan namelijk het perfecte huis vinden, maar als het niet in een leuke wijk staat worden we er alsnog niet blij van. We weten nu al veel beter wat we willen (en vooral ook wat we niet willen) en gaan in februari terug voor een tweede poging. We hebben per 1 maart iets nodig, maar mocht dit niet lukken dan krijgen we een tijdelijk appartement voor een maand. Dat houdt dus in dat we uiterlijk 1 april iets moeten hebben. Nog zo’n 2,5 maand de tijd, moet lukken!

Ik ben benieuwd wat je van dit eerste deel van de huizenjacht vindt!