The struggle is real – Blunders van een newbie mom

Het lijkt natuurlijk allemaal zo mooi op die roze wolk. En het is waar, ik zit echt op die wolk. Maar hé, in het echte leven gaat natuurlijk niet alles perfect en soepel. Dus besloot ik om zo nu en dan ook eens dingen te delen die niet helemaal in het perfecte plaatje passen. Want ook dat is real life, toch;)?

In mijn best wel georganiseerde leventje gaan er dus ook weleens wat dingen mis. Lees en huiver..


1. De kast die niet past – Als ik iets in mijn hoofd heb moet het eigenlijk ook zo gebeuren. En zo geschiedde dat ik die geweldige antieke commode via Marktplaats op de kop had getikt. Het leek allemaal zo mooi. Voor een klein prijsje kocht ik een prachtige kast en oh wat zou hij perfect staan in de babykamer. Maar daar waar het bij mij nog weleens ontbreekt aan goed inschattingsvermogen, maakte ik ook deze keer niet de beste keuze. Gevolg: een kast die niet in de auto paste, waardoor we voor €70(!) een taxibusje regelden om de kast van Amsterdam naar Haarlem te krijgen. Eenmaal thuis bleek ons trapgat toch iets krapper dan we dachten, de kast paste voor geen meter omhoog. Dus de kast in het schuurtje gezet, daarna verkocht via Marktplaats en voor een commode gegaan die gewoon als bouwpakket in elkaar gezet kan worden. Dan maar geen antieke kast.

2. Een kinderwagen in elkaar klappen – Die klappen we even soepeltjes in en uit elkaar en klaar, ik zag het al helemaal voor me. Helaas ging dat in realiteit toch wat onhandiger. Net na de demonstratie, klapte de wagen spontaan weer uit (oké, misschien trokken we per ongeluk aan de verkeerde stang). En dat in elkaar klappen is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Dan maar uitgeklapt op de achterbank van de auto. We fixen het later wel op een plek waar niemand ons ziet *shame.

3. Een verbrande gender reveal cake – Omdat ik ‘m ‘even’ was vergeten (ik was boven bezig om een outfit uit te kiezen, wat resulteerde in een passessie van mijn complete kledingkast). Resultaat: een zwarte cake, oeps.

4. De verkeerde winkel – Een bestelling doen bij Leen Bakker en vervolgens met je uitgeprinte bestelbon de Kwantum binnen lopen om daar je bestelling op te halen. Ik werd een beetje vreemd aangekeken door de verkoper, ai. Had ik al gezegd dat ik wat chaotischer/vergeetachtiger ben geworden door de zwangerschap:)?

5. Boeren – De eerste weken van mijn zwangerschap was ik best misselijk. Ik kon toen boeren laten waar een gemiddelde bouwvakker u tegen zei (I know, awkward maar het luchtte nou eenmaal op). Als beschaafd meisje probeerde ik me op openbare plekken natuurlijk in te houden, maar soms ontglipte me er weleens eentje. Not charming at all.

En dan nog een aanvulling met dingen die misschien wel herkenbaar zijn (althans dat hoop ik;))

1. Geen rem – Rustig een beginnetje maken met aankopen/babykamer en dan praktisch alles al willen inslaan. Want als je eenmaal bent begonnen kun je niet meer stoppen.

2. Snaaien – Me schuldig voelen als ik aan het snaaien ben. Ben ik nu al een slechte moeder die haar baby indirect geraffineerde suikers toestopt? 


3. Workout
– Even lekker een rondje hardlopen zit er niet meer in. Ik moet namelijk zo vaak plassen (en geloof me, hardlopen met een volle blaas is niet fijn) dat ik mijn rondjes beperk tot ongeveer de straat in en uit. Na elke 5 minuten kan ik even langs huis rennen om te plassen. Niet ideaal kan ik je vertellen.

4. Dé beruchte buikfoto – Een buikfoto willen maken en deze 100 keer overdoen omdat ik er naar mijn idee niet mooi op sta (in het echt zie ik er toch wel beter uit en is mijn buik al zó groot?).

5. Afspraken vergeten – Oké, misschien een beetje makkelijk om het op de zwangerschap te gooien, want toegegeven, voor ik zwanger was vergat ik ook weleens wat. Maar nu lijkt het toch wel echt een tikkie erger. Ik vergeet soms zelfs compleet mijn afspraken. Alles opschrijven en 10 keer checken dus.

Zo, nu ik dit heb gedeeld ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jouw blunders en struggles! Schroom niet om het te delen, ik kijk er nu al naar uit:)!