De babykamer van Kyra

Een van mijn favoriete plekken in huis is, je raadt het al, de kamer van Kyra. Het kamertje waar ik al zo vaak kwam toen ze nog niet eens was geboren. Ik vind het heerlijk om hier te rommelen met haar spulletjes en zo ben ik dan ook regelmatig bezig om weer een en ander te verplaatsen.

Mijn plan was om een paar maanden geleden al een inkijkje te geven in haar kamer, maar we hebben sinds kort pas een ledikantje en perfectionistisch als ik ben, wilde ik het pas delen zodra het ledikantje in de kamer stond. Nu is het klaar en door de boeken, knuffels en andere spullen die Kyra gekregen heeft, is het kamertje helemaal af.

Misschien hebben jullie de kamer trouwens al voorbij zien komen bij The Baby Project. Mirjam heeft een tijdje geleden al hele mooie foto’s gemaakt van het kamertje. (De blog met de hele binnenkijker van The Baby Project vind je hier). Aangezien ik de foto’s zo mooi vond, deel ik ook een paar in deze blog!

Foto: Mirjam Hart (The Baby Project)

De basis

Toen we begonnen met de babykamer wisten we al vrij snel hoe we het wilden hebben (lang leven Pinterest). Het moest vooral een lekker licht kamertje zijn. Met een roze touch, maar ook een beetje stoer. We waren er al vrij snel uit dat de muur voor een deel grijs moest worden. Een mooie neutrale basis in combinatie met de witte vloer, die we hadden gelegd toen we hier kwamen wonen. Toen we basis was gelegd, zochten we verder naar spullen.

Commode

Over de commode heb ik nog wel een leuk verhaal. De commode die je hier ziet, is eentje van Ikea. Dit was overigens niet helemaal het initiële plan. Ik had namelijk een hele mooie vintage commode gevonden via Marktplaats. Helaas ging dat feestje niet door en in mijn blunder blog lees je waarom niet. De commode die je hier ziet, hebben we geverfd en een kleine upgrade gegeven met leren handgreepjes.

Foto: Mirjam Hart (The Baby Project)

Lekkere smeerseltjes

Ik ben fan van de producten van Naïf. Vooral de geur vind ik echt heerlijk! Omdat ik nog niks anders gebruikt heb, is dit ook echt de geur die mij nu altijd aan Kyra doet denken. Ik ben dol op de lekkere smeerseltjes en ons meisje volgens mij ook:).

Binnenkijker babykamer

Ledikant

Het heeft even geduurd voordat we één hadden, omdat Kyra nog een tijdje bij ons op de kamer sliep en ik het best een uitdaging vond om een leuk bedje voor haar te vinden. Uiteindelijk kwam ik via internet deze van Babypark tegen, precies wat we in gedachten hadden! Kyra slaapt inmiddels al een paar weken in dit mooie bedje en volgens mij bevalt het haar heel goed.

Binnenkijker babykamer Foto: Mirjam Hart (The Baby Project)

De dekentjes komen van Prénatal. Het lakentje ook en is van Jollein.


Foto: Mirjam Hart (The Baby Project)

Foto: Mirjam Hart (The Baby Project)

Kleed

Het kleed dat we voor Kyra haar kamer hadden besteld, stond toch minder mooi dan we hadden gedacht. Daarom hebben we deze verwisseld met het Storebror kleed dat we eerst in de hal hadden liggen. Deze bleek perfect op haar kamertje te passen en het andere kleed stond mooi in de hal. Win win!

Showrek

Het showrek had ik al heel lang geleden een keer gekocht, maar ik kon niet echt een goed plekje in huis vinden om ‘m op te hangen. Toen we met de babykamer begonnen, wist ik meteen waar hij moest komen te hangen. Het leuke van dit rekje is dat je ‘m steeds weer anders kunt stylen. Heb ik even geluk:).

Wat vind jij van het kamertje?