3 x Hotspots in Alkmaar

Ik kende nog geen leuke hotspots in Alkmaar, maar aangezien het me leuk leek om ook eens buiten Haarlem en Amsterdam te zoeken, ben ik maar eens op pad gegaan. Samen met mijn personal tourguide, een vriendin die in Alkmaar woont, kreeg ik een aantal mooie plekjes in Alkmaar te zien.

Hotspot Alkmaar #1: Saladebar Oogst

The pay off van Saladebar Oogst zegt het al: good food good mood. En daar ben ik het helemaal mee eens! Mij kun je heel blij maken met lekker eten (wie niet). En als het interieur er dan ook nog eens geweldig uitziet kan mijn dag niet meer stuk.

Uitgangspunt van Saladebar Oogst, is hun liefde voor lekker en verantwoord eten delen en verspreiden binnen de stad. Ze hopen dat mensen zich nog meer bewust worden van wat gezond eten voor je lichaam en geest kan betekenen.

Een heerlijk hoekje, de perfecte plek om lekker een krant of boek te lezen, of om je laptop open te klappen en hier te werken.

De keuze is reuze en alles lijkt lekker! Ik vond het dan ook een uitdaging om iets te kiezen (what else is new). Uiteindelijk ging ik voor een groene smoothie en een stukje gezonde bananencake, yum!

 

Hotspot Alkmaar #2: IJkgebouw

Onze volgende stop was het IJkgebouw. Als ik mijn tourguide niet had gehad, had ik deze plek waarschijnlijk gemist, wat het ligt een beetje buiten het centrum.

Ze presenteren hun keuken als de “urban kitchen”: een ambachtelijke keuken met een gezond assortiment. Het monumentale IJkgebouw is een plek waar historie, cultuur en culinaire gerechten samenkomen. 

Het interieur is zeker niet alledaags. Het historische pand is het decor geworden van vintage spullen en planten. Elk hoekje heeft wel weer een uniek element, dus genoeg te zien hier.

Ook hier vind je verschillende gezellige hoekjes waar je lekker kunt zitten. Vanwege het mooie weer hebben wij trouwens lekker buiten aan het water gezeten.

 

Hotspot Alkmaar #3: Vers Eten & Drinken

Onze laatste stop was Vers Eten & Drinken, dicht bij het station. Hier worden alleen biologische producten gebruikt; het liefst ook nog uit de streek. Naast dat je hier lekker kunt zitten om te eten en te drinken, is er ook nog een mini supermarkt om een product mee te nemen.

Hotspot Alkmaar

Ik had waarschijnlijk nog veel meer leuke plekken kunnen ontdekken, maar hoogzwanger was dat iets teveel van het goede. Ach, heb ik weer wat te ontdekken voor een volgende keer in Alkmaar. Heb je nog leuke tips?

Benieuwd naar mijn andere Hotspot blog? Kijk dan even hier!