10 Gedachtes van een dertiger

En toen was ik alweer een paar maanden dertig. Afgelopen week keek ik weer eens in mijn oude fotoalbums. Ik zie mezelf nog zo als klein meisje over het schoonplein rennen. Spelend met vriendinnetjes, op vakantie met mijn ouders, op de fiets naar de paarden. En nu heb ik opeens zelf een gezin en ben ik moeder. Ik werd zomaar overvallen door een nostalgisch gevoel en ik besefte dat, hoe cliché, de tijd zo snel voorbij gaat. Er spoken wat gedachtes door mijn hoofd die, denk ik, voor een dertiger best herkenbaar zijn. Vandaag neem ik jullie mee in mijn gedachtes van een dertiger;).

Daar komen ze:

1) ‘Als ik later groot ben’, iedereen heeft het vroeger vast wel eens gezegd. En eerlijk is eerlijk, ik heb het nu nog steeds over ‘later’. Maar opeens kwam het besef dat ‘later’ eigenlijk gewoon nu is. Wanneer is dát gebeurd?

2) Ik wil zoveel doen, maar waar begin ik. Eerder schoof ik het nog op ‘dat komt later wel’. Maar, zoals vermeld in mijn vorige puntje, dat later is dus nu. Ik moet echt eens serieus naar mijn bucket list gaan kijken en het woord ‘uitstellen’ zoveel mogelijk vermijden.

3) Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Vraag je je dat ook weleens af? Wat doe ik en waar doe ik het voor? Nou, ik wel hoor. De ene dag zie ik het perfecte plaatje helemaal voor me, voel ik de euforie en weet ik precies wat ik wil. Maar de volgende dag is dat plaatje nergens meer te bekennen en weet ik het even niet meer.

4) Zie ik daar nou echt rimpels? Ja, die spiegel vertelt de harde waarheid. Geen ontkomen aan en letterlijk in your face, fijn hoor.

Gedachtes van een dertiger

5) Hoe haal ik alles uit het leven wat er in zit? Tja, eigenlijk precies wat er staat. Volgens mij doe ik mijn best en lukt het aardig, maar hoe weet ik nou dat ik écht alles eruit haal?

6) Ik moet nu toch wel iets bereikt hebben in mijn leven. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets neer wilde zetten waar ik trots op kon zijn. Maar omdat ik zoveel wilde, resulteerde dit in alles een beetje kunnen. Ik heb al aardig wat blauwe maandagen op mijn naam staan. Het heeft me overigens wel gebracht waar ik nu sta en daar ben ik ook best trots op, maar het gevoel dat ik écht al iets bereikt heb? Still working on it;).

7) Brengt me bij het volgende punt:  ik kan niet alles doen. De hele wereld zien, goed worden in pianospelen en zingen, elke week paardrijden… Daar komt de bekende FOMO weer om de hoek kijken. Die verrekte social media helpt ook niet mee, want ik zie allerlei dingen die ik mis (waarvan ik het bestaan niet eens wist) en opeens voel ik de kriebels om dat ook te willen. Alles in één leven stoppen is dan misschien niet mogelijk, maar ik wil er wel alles instoppen en uithalen wat ik belangrijk vind.

8) De tijd die voorbij gaat, komt niet meer terug. Elke seconde die wegtikt is weg. Dat vind ik geen fijne gedachte en ik wil ‘m dan ook snel verbannen uit mijn hoofd. Maar het idee dat bepaalde fases niet meer terugkomen, vind ik soms best lastig. Zoveel mogelijk vooruit kijken dan maar, of liever nog, in het nu zijn (iemand tips hoe je dat doet?)

Gedachtes van een dertiger - 1 (1)Foto’s van vroeger, dat geeft toch altijd weer een nostalgisch gevoel. Ben ik echt dit kleine meisje geweest?

9) Wie ben ik? En dan bedoel ik niet het spelletje. Oeh dat is wel een hele serieuze (ik heb ook best een serieuze kant hoor). Maar zonder gekheid. Ik weet steeds beter wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Maar toch leer ik mezelf elke dag weer beter kennen en denk ik soms: ‘wie en wat ben ik nou eigenlijk’. Beetje verwarrend soms.

10) Ik wil iets doen om een steentje bij te dragen aan de maatschappij, maar hoe doe ik dat? Ik besef elke dag hoe goed wij het hebben en ik wil dan ook graag iets voor een ander doen. Die gedachte heb ik al langere tijd, maar ik stel het uit omdat ik eigenlijk niet weet op welke manier ik dat dan wil doen.

Gedachtes van een dertiger - 4

Een greep uit de dingen die in mijn overuren draaiende hoofd rondspoken. De ene keer meer dan de andere (gelukkig maar;)). Ik ga maar weer eens aan de slag met de bekende lijstjes… Of toch even lekker wandelen om mijn hoofd leeg te maken..

Wat zijn gedachtes die momenteel in jullie hoofd spelen?